Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη στο ΤΕΙ Καβάλας

TEI_KAV_2H ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών

αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη

στο ΤΕΙ Καβάλας

 

Τον εξοπλισμό που έχει προμηθευτεί το ΤΕΙ της Καβάλας αξίας 10,5 εκατομμύριων ευρώ τα οποία προήλθαν μέσα από χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, είδε από κοντά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Καβάλας.

Ο κ. Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Τουρισμού Κώστα Παπακοσμά, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας Αθανάσιο Μητρόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες για την χρήση του εξοπλισμού και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στα εργαστήρια του ΤΕΙ.

Από την Διοίκηση του Ιδρύματος ενημερώθηκε για τον εξειδικευμένο και υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό που έχει πλέον ενισχύσει τον προσανατολισμό του Ιδρύματος στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας και που είναι προσβάσιμος από κάθε Έλληνα αλλά και ξένο ερευνητή.

TEI_KAV_1Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε: «Βρεθήκαμε στο ΤΕΙ της Καβάλας για να αναδείξουμε το τεράστιο έργο που επιτελεί με το άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό, ένα έργο το οποίο πρέπει να το αναδεικνύουμε και να το λέμε, ότι υπάρχει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ξεπερνάει όχι μόνο τα όρια της Περιφέρειας αλλά και της χώρας.

TEI_KAV_3Το πανεπιστήμιο αυτό συνεργάζεται με πανεπιστήμια προηγμένων χωρών. Εμείς στο αίτημα το οποίο επεβλήθη από την επιστημονική κοινότητα και τον πρόεδρο του ΤΕΙ τον κύριο Μητρόπουλο, να εκσυγχρονίσουμε να βελτιώσουμε και να βρούμε εκείνο τον εργαστηριακό εξοπλισμό που ίσως να είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως, ανταποκριθήκαμε στην ταμειακή εκχώρηση των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτή η συνεργασία μας θα έχει χρόνο και διάρκεια. Ήδη έχουμε πει ότι θα ανταμώσουμε στις 25 Μαΐου για να δούμε μία σειρά από άλλες εφαρμογές, πρωτοπόρες, δεν είναι υπερφίαλο να πω, παγκόσμια. Τότε θα συζητήσουμε τις νέες ανάγκες που προκύπτουν για το πανεπιστήμιο εδώ για το ΤΕΙ μας που έχει περιφερειακή διάσταση και όπως δήλωσε και ο πρόεδρος ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι σε πλήρη διαχείριση σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί είδα μαζί με τους συνεργάτες μου ότι τα χρήματα έχουν πιάσει τόπο και ότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες έτσι όπως έχουν προσδιοριστεί από την επιστημονική κοινότητα έχουν την ανταποδοτικότητα από τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και δεν κάναμε χάρη, απλά αξιολογούμε το μεγάλο επιστημονικό έργο που προσφέρουν στην περιοχή μας».

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Διαβάστηκε 1783 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:53

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή