Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Στο ΕΣΠΑ ΑΜΘ η κατασκευή πλωτών μαρίνων στο κεντρικό λιμάνι Καβάλας ύψους 5,2 εκατ. ευρώ

{youtube}5kChK1YT9go{/youtube}

 

plotes_marines_kabala_1_1

Την απόφαση ένταξης στο  «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης 2007-2013», του έργου της Κατασκευής Πλωτών Μαρίνων στο λιμάνι της Καβάλας συνολικού προϋπολογισμού 5.200.000€ παρέδωσε την Μεγάλη Πέμπτη 12 Απριλίου 2012, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη Άρης Γιαννακίδης στον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Η ουσιαστική αναβάθμιση του λιμανιού της Καβάλας και η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής είναι δύο από τα πολλά οφέλη που θα προκύψουν από την τοποθέτηση πλωτών μαρίνων στο λιμάνι της Καβάλας. Ένα έργο το οποίο προχώρησε και αυτό όπως και μία σειρά άλλων μετά από σχετικές πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη και  Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά.

Σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο έργο ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «ότι έχουμε δεσμευτεί για μία σειρά από αναπτυξιακούς στόχους, δηλώνουμε με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ότι τα υλοποιούμε. Επιδώσαμε στον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα τη χρηματοδότηση και την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου των πλωτών μαρίνων

 

ένα διαχρονικό αίτημα των Καβαλιωτών εδώ και πολλά χρόνια, με προϋπολογισμό 5.200.000 €. Άμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού και ελπίζουμε να τελεσφορήσει αισίως και να αρχίσει να κατασκευάζεται».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε ότι «έχουμε ευχάριστα νέα με την απόφαση ένταξης των πλωτών μαρίνων στο λιμάνι της Καβάλας, ένα έργο το οποίο το είχαμε οραματιστεί εδώ και καιρό μαζί με τον Ο.Λ.Κ. Βρισκόμαστε σήμερα στην ευτυχή στιγμή να μπορέσουμε πλέον να αναμορφώσουμε το λιμάνι και να αναπτύξουμε το τουριστικό περιεχόμενο της λιμενικής λεκάνης, μαζί με τα παράλληλα έργα τα οποία έχουμε σε ενέργεια αυτή την περίοδο, με τους βραχίονες που κατασκευάζονται και την θωράκιση τους.

Ελπίζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού των μικρών σκαφών που θα προσδώσει επιπλέον προστιθέμενη αξία στο λιμάνι μας και σε όλη την περιοχή. Ελπίζουμε γρήγορα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες και το επόμενο καλοκαίρι να είναι προς χρήση».

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οι ωφέλειες που θα προκύψουν από την κατασκευή και λειτουργία του έργου είναι πολλά και θα έχουν άμεσες και έμμεσες συνέπειες τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και σε άλλους κοινωνικούς τομείς: Άμεσα ωφελούμενοι από το έργο θα είναι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την συντήρηση σκαφών κ.λ.π.

Ταυτόχρονα όμως, η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της αισθητικής του τοπίου. Με την κατασκευή του επιτυγχάνεται η ομαλότερη και ασφαλέστερη προσέγγιση και πρόσδεση των σκαφών. Επίσης προσφέρεται η δυνατότητα ελλιμενισμού στα σκάφη αναψυχής καθώς επίσης τα οχηματαγωγά και τα κρουαζιερόπλοια που αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς κατά τους θερινούς μήνες.

Ο κεντρικός λιμένας Καβάλας θα εξυπηρετεί πλέον τα μικρά και μεσαία σκάφη αναψυχής και τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια καθώς και στα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία προς τη Θάσο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου».

Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση πλωτών προβλητών στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Στην εξωτερική πλευρά της λιμενολεκάνης θα τοποθετηθεί κάθετα στον υπήνεμο Μώλο πλωτός κυματοθραύστης βαρέως τύπου μήκους 120 μ. και παράλληλα με αυτόν συνεχής πλωτή προβλήτα συνολικού μήκους 116μ. Ενώ εφαπτομενικά με το παραλιακό κρηπίδωμα θα τοποθετηθεί πλωτή προβλήτα συνολικού μήκους 116 μ. Στην εσωτερική πλευρά της λιμενολεκάνης θα τοποθετηθεί πλωτός κυματοθραύστης μήκους 80 μ. Κάθετα στο κρηπίδωμα θα τοποθετηθούν δύο συνεχείς πλωτές προβλήτες μήκους 72μ. και εφαπτομενικά με το παραλιακό κρηπίδωμα θα τοποθετηθούν πλωτές προβλήτες μήκος 63 μ. και 54μ.

 

Διαβάστηκε 2472 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:52

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή