Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Σύσκεψη για την ένταξη της Περιμετρικής οδού στο ΕΣΠΑ

syskepsi_perimetriki_kavalas_05

Η ένταξη του έργου της Περιμετρικής οδού Καβάλας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά, το μεσημέρι του Σαββάτου 07 Απριλίου 2012, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρη Γιαννακίδη, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Γιάννη Οικονομίδη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο πνοής που καρκινοβατούσε για εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών, καθώς θα  συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Καβάλας.  Το έργο αναμένεται  να αποτελματωθεί καθώς έχει ανοίξει πλέον η διαδικασία της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ. Με την εξέλιξη αυτή υπάρχει πλέον η δυνατότητα της ένταξης του έργου  της Περιμετρικής Οδού Καβάλας και η επιπλέον χρηματοδότηση που είναι αναγκαία για τη συνέχιση της.

{youtube}rP0pQKdkFFM{/youtube}

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο υφυπουργός υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Γιάννης Οικονομίδης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς, οι βουλευτές Δημήτρης Παπουτσής και Σάββας Εμινίδης, εκπρόσωπος του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής,  η Δασάρχης Καβάλας και εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στις δηλώσεις του υπογράμμισε «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα αποπληρώσει τη μελέτη εφαρμογής για την κατασκευή του δρόμου που προεκτιμάτε ότι είναι περίπου 700.000 €. Στόχος μας είναι μέσα σε ένα τετράμηνο από τώρα να έχει παραδοθεί  η μελέτη και παράλληλα η Περιφέρεια να εντάξει την κατασκευή του έργου, με εκτίμηση προϋπολογισμού περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονία Θράκης. Προχωράει ήδη η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ ολόκληρης της χώρας και θα πρέπει η Περιφέρεια να συγκεκριμενοποιήσει μία σειρά από μεγάλα αναπτυξιακά έργα και θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη να αποστείλει την ονοματολογία και την ταυτότητα των έργων αυτών στο αρμόδιο υπουργείο που στην πορεία θα τα πάρει από το ΕΣΠΑ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και θα τα εντάξει στο τομεακό πρόγραμμα  του. Αυτό που γίνετε εδώ γίνετε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως είναι η Περιφερειακή της Αλεξανδρούπολης, η μελέτη του Κάθετου Άξονα της Ξάνθης και ο κλειστός αυτοκινητόδρομος Δράμας – Καβάλας.  Αν υπάρξει η αδειοδότηση στις επόμενες τέσσερις μέρες, η συνέργεια δηλαδή του Δασαρχείου, στόχος μας είναι προς τα τέλη του έτους το έργο αυτό να έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό εργαλείο που λέγετε ΕΣΠΑ και επιτέλους οι Καβαλιώτες να το δουν να κατασκευάζεται. Είμαι πεπεισμένος και αρκετά αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρξει η απόφαση της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς τόνισε «Είναι μία ευχάριστη στιγμή για την περιοχή μας καθώς όπως όλα δείχνουν θα εντάξουμε αυτό το έργο πνοής για την περιοχή μας που είναι η Περιμετρική οδός η οποία υπολείπετε κατά έξι χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί .  Έχει διαπιστωθεί ότι το τμήμα της Περιμετρικής το οποίο είναι σε χρήση αυτή τη στιγμή βοήθησε πάρα πολύ στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζει η Καβάλα, η οποία δεν έχει πολλούς εξόδους. Με τη λύση αυτή συνδέεται και το Περιγιάλι το οποίο ελπίζουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να αρχίσει η ανοικοδόμηση. Φαντάζομαι ότι έχει ξεπεραστεί το περιβαλλοντικό πρόβλημα το οποίο ήταν πρωταρχικής σημασίας για να ξεκινήσει το έργο αυτό. Το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να περάσουμε στην ένταξη του στο ΕΣΠΑ ώστε να βοηθήσει την κοινωνία της Καβάλας και στη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Παράλληλα θέλω να σας ενημερώσω ότι την επόμενη εβδομάδα εντάσσεται και το έργο πλωτών εξέδρων στο λιμάνι. Ένα έργο το οποίο το οραματιζόμασταν εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Διαβάστηκε 2269 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 14:48

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή