Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/8/2012 μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ.Φώτιο Καραλίδη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, εθελοντικές ομάδες φρούρησης του περιαστικού άλσους, εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης ,που εκτίμησαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα για το έργο της πυρασφάλειας στην περιοχή της Ξάνθης και επιβεβαίωσν τον προγραμματισμό της δράσης, ενδεχομένως και ένταση της προσοχής στο επόμενο διάστημα, προκειμένου η αντιπυρική περίοδος να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία.

Παράλληλα συζητήθηκε η λήψη όλων των επιπλέον αναγκαίων μέτρων που αφορούν την πυροπροστασία του Περιαστικού δάσους της Ξάνθης, λόγω της μεγάλης προσέλευσης προσκυνητών που αναμένεται στις μονές της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαμούς κατά το διήμερο εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Επίσης αποφασίστηκε κατά την περίοδο της νέας σχολικής χρονιάς μέσω των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τη στελέχωση εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας, ομάδων διάσωσης κλπ. με στόχο να ενισχυθεί η ενεργό συμμετοχή νέων σε δράσεις προστασίας των οικοσυστημάτων της περιοχής της Ξάνθης.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και δημόσια τις εθελοντικές οργανώσεις, η συμβολή των οποίων στην διαφύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής είναι καθοριστική.

 

th DSC02380 th DSC02381
Διαβάστηκε 1583 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 11:43

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή