Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι παρακάτω εκδηλώσεις:

 

-Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2015.

 

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2015.

 

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

 

-Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία

-Προσκύνημα μαθητών των σχολείων της πόλης σε μνημεία εθνικών αγωνιστών, με τη φροντίδα καθηγητών και δασκάλων.

 

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

 

7:30 Οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

 

8:00 Έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.

 

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας, κκ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό κλήρο της πόλης.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την κα. Σαμαρά Δέσποινα.

 

11:00 Παράθεση καφέ – μικρής δεξίωσης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας.

 

11:30 Μετάβαση επισήμων στο άγαλμα της Ελευθερίας.

 

- Έναρξη τελετής

 

- Επιμνημόσυνη Δέηση

- Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Αστυνομικό Δ/ντή Δράμας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, και τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων.

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής

- Εθνικός Ύμνος

- Λήξη τελετής

 

12:00 Παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, Αναπήρους Πολέμου, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Οργανώσεις και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

18:40 Υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία της Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

 

 

Τα σχετικά με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με το σημαιοστολισμό και τη διάθεση της φιλαρμονικής ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης γενικώς η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Υπεύθυνο για την τελετή που θα ακολουθήσει μετά την δοξολογία στο χώρο του Ηρώου στο άγαλμα της Ελευθερίας ορίζουμε τον κ. Ελευθεριάδη Μιχάλη, υπάλληλο του Δήμου Δράμας.

Το γενικό συντονισμό και το πρόσταγμα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2015 αναθέτουμε στον Υπεύθυνο Ομάδας Φυσικής Αγωγής κ. Θεοδωρίδη Ραδή.

Διαβάστηκε 2588 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή