Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΦΑΛΑΚΡΟΥ

falakro04032015

 

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού αποτελεί στολίδι για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την Π.Ε. Δράμας έχει θέσει ως στόχο να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό υπό καθεστώς πλήρους νομιμότητας, διαφάνειας και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα της λειτουργίας του.

Για πρώτη φορά φέτος έπειτα από επίπονες προσπάθειες του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, κ. Γιώργου Παυλίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη το χιονοδρομικό κέντρο απέκτησε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και λειτουργεί νόμιμα. Στα πλαίσια επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων οι διαδικασίες μπορεί να είναι χρονοβόρες αλλά αποσκοπούν στην οριστική επίλυση και όχι στην υιοθέτηση πρόχειρων λύσεων.

Από την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου 2014 -2015 έως και σήμερα έχουν επιλυθεί προβλήματα που επί σειρά ετών λειτουργούσαν ανασταλτικά στη ομαλή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. Το χρόνιο πρόβλημα του δικτύου ύδρευσης αντιμετωπίσθηκε πλέον οριστικά. Επίσης, κατάλληλο συνεργείο προέβη σε εργασίες αποκατάστασης βλάβης του ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους του αναβατήρα Σ.Α.1 (Γέτας-Χιονότρυπα) και ο αναβατήρας τέθηκε σε λειτουργία.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού είχε εγκαταλειφθεί. Σήμερα λειτουργεί, στο μεταβατικό διάστημα έως τη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής οριστικού αναδόχου, με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας και υπό την εποπτεία μας ως κυρίων του έργου. Η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη δίνοντας σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν επενδύσει, μικρές και μεγάλες και βρίσκονται γύρω από το Χιονοδρομικό Κέντρο, μια μεγάλη ανάσα. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, κ. Άγγελος Καλλίας σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευχαρίστηση του για τα υψηλά ποσοστά πληρότητας των ξενοδοχείων της περιοχής. Ενδεικτικό επίσης της επισκεψιμότητας υπήρξε το γεγονός ότι πλήθος ορειβατικών συλλογών, μεταξύ αυτών της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, καθώς και η Εθνική Ομάδα βρέθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού για τις προγραμματισμένες τους προπονήσεις.

               Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας σε δηλώσεις του τόνισε : «Στόχος μας είναι να λειτουργήσει με επιτυχία και να εξυπηρετεί τους επισκέπτες χωρίς προβλήματα και να αξιοποιηθεί περαιτέρω μέσω διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων. Ο Περιφερειάρχης μας παρακολουθεί την συνολική εξέλιξη της πορείας του από κοντά».

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2667 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή