Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Επίσκεψη Αν. Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας στην Π.Ε. Δράμας

tsironis 1 tsironis 2
tsironis 3 tsironis 4

 

 

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη υποδέχθηκαν στην Αντιπεριφέρεια Δράμας , το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Μαρτίου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη.  

Ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Παυλίδης, αφού καλωσόρισε τον κ. Τσιρώνη, του απαρίθμησε τα προβλήματα του συνόλου της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις απαράμιλλες ομορφιές της Περιφέρειας μας και πως στόχος του είναι η ανάδειξη της σε τουριστικό προορισμό.

Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης επικεντρώθηκε στα προβλήματα που ταλανίζουν την Π. Ε. Δράμας. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την ανησυχία του όσο αφορά την ρύπανση του ποταμού Νέστου, από Βουλγαρικής πλευράς, και ότι πρέπει να γίνει μία άμεση παρέμβαση ώστε να λυθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν. Αναφέρθηκε επίσης στον ορεινό όγκο του Νομού, που στο μεγαλύτερο μέρος του έχει χαρακτηριστεί NATURA, και για αυτό παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Δοξάτου, κ. Δημήτρη Δαλακάκη και τον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου, κ. Βασίλη Γιαννόπουλο όπως και με υπηρεσιακούς παράγοντες κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε εκτενέστερα η όδευση του αγωγού TAP και η αίτηση για την εκμετάλλευση των 40.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Γρανίτη για μεταλλευτικές έρευνες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, κατέγραψε τα προβλήματα της περιοχής, τονίζοντας ότι αυτός ήταν και ο λόγος της επίσκεψής του, να καταγραφούν τα προβλήματα για να μπορέσουν να ληφθούν και οι σωστές αποφάσεις.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2586 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή