Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου ΠΕ Δράμας

109122014

 

 

Συνεδρίασε στις 08/12/2014 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δραμας, κ. Αργύρη Πατακάκη το Συντονιστικό Όργανο της ΠΕ Δράμας. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, και οι Δήμαρχοι, Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης, Κάτω Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος και Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, με νέα δεδομένα από πλευράς του Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, τα θέματα των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, λαμβάνοντας υπόψη τη οδηγία του υπουργείου πως κάθε πρωτεύουσα νομού στην Βόρειο Ελλάδα πρέπει να συνδέεται απευθείας με την Εγνατία Οδό .

Στη συνέχεια, η συζήτηση πέρασε στην διαχείριση των απορριμμάτων που με νέες κατευθυντήριες γραμμές και επιπλέον χρηματοδότηση βρίσκονται σε στάδιο επίλυσης.

Επιπρόσθετα, κρίθηκε απαραίτητος ο συντονισμός των δήμων με την υποστήριξη της ΠΕ Δράμας για να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τις υπερχειλίσεις των χείμαρρων.

Επιπλέον, ομόφωνη απόφαση στο επίκαιρο θέμα των αδέσποτων ζώων ήταν να βρεθεί λύση μέσω της διαμόρφωσης ενός κατάλληλου χώρου φιλοξενίας.

Επίσης, θέμα συζήτησης υπήρξε και η παραχώρηση των 40χιλ. στρεμμάτων προς μεταλλευτικές έρευνες από εταιρεία εξόρυξης χρυσού στην οποία οι παρευρισκόμενοι στο σύνολό τους εξέφρασαν την πλήρη άρνηση τους.

Τέλος, τη σύσκεψη απασχόλησαν το φλέγον θέμα του αγωγού TAP όπως και η Προγραμματική Σύμβαση 2015-2020 και τα Περιφερειακά Τομεακά προγράμματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2802 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή