Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ στη Δράμα

epipaul1 epipau2

 

 

Στις 10 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γιώργος Παυλίδης συσκέφθηκε στη Δράμα, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη, με βουλευτές, δημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς. Σκοπός του Περιφερειάρχη ήταν να πραγματοποιήσει συσκέψεις εργασίας ώστε να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Η πρώτη σύσκεψη ήταν με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΕ Δράμας. Ο Περιφερειάρχης έδωσε κατευθυντήριες γραμμές για πλήρη συντονισμό, που θα έχει κοινό σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου μέσα από νέες πρακτικές, ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας.

Η επόμενη σύσκεψη που ακολούθησε ήταν με τους τοπικούς φορείς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής ΝΔ Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, οι Δήμαρχοι, Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δοξάτου κ. Δημήτριος Δαλακάκης, Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλειος Γιαννόπουλος, Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, τα επιμελητήρια καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Κύριο θέμα συζήτησης υπήρξε η ανάπτυξη της Περιφέρειας στο σύνολο της και ειδικότερα η ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Πέρα από ειδικότερα θέματα που αφορούν την εν γένει ανάπτυξη της ΠΕ Δράμας συζητήθηκαν τρόποι καταπολέμησης της ανεργίας, αύξηση της γεωργικής παραγωγής, εξαγωγή βιομηχανικών προϊόντων και άλλα.

Παράλληλα, επίκεντρο συζήτησης υπήρξε το θέμα των σιδηροδρομικών και οδικών αξόνων. Σε ότι αφορά τους οδικούς άξονες και τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, οι απόψεις των παρευρισκομένων ήταν, αφενός η κατασκευή του δρόμου Δράμας - Καβάλας, αφετέρου η κατασκευή του δρόμου Δράμας - Αμφίπολης.

Οι φορείς της Δράμας, αναγνωρίζοντας φυσικά ότι ο δρόμος Δράμας - Καβάλας είναι εξίσου σημαντικός, γνωστοποίησαν ωστόσο στον κ. Περιφερειάρχη, ότι διαχρονική επιθυμία των δραμινών πολιτών αποτελεί ο δρόμος Δράμας - Αμφίπολης ο οποίος άλλωστε αποτελεί και τη συντομότερη σύνδεση της Δράμας με τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Περιφερειάρχης άκουσε με περισσή προσοχή τα αιτήματα των φορέων και υποσχέθηκε για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Δράμα δεν θα αδικηθεί και ότι γίνει, θα γίνει με απώτερο στόχο το συμφέρον της Περιφέρειας μας.

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας
Διαβάστηκε 2653 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή