Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου της ΠΕ Δράμας

2122014

 

 

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη συνεδρίασαν σήμερα 01/12/2014, οι Βουλευτές και οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν οι Βουλευτές Δράμας , Ν. Δ., κ. Κυριαζίδης Δημήτρης και ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καραγιαννίδης Χρήστος , οι Δήμαρχοι, Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης, Κάτω Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου και Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης καθώς και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

Η σύσκεψη είχε ως στόχο τη διαμόρφωση των προτεραιοτήτων σε ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων για τον τόπο μας καταλήγοντας σε κοινές αποφάσεις.

Ομόφωνη απόφαση των Βουλευτών, του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημαρχών που συμμετείχαν στη σύσκεψη ήταν πως επιλογή της Δράμας και άμεση προτεραιότητα της είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Ε61 ο οποίος από τις Σέρρες διέρχεται την Δράμα και καταλήγει στη Καβάλα. Επιπλέον λόγω ωριμότητας των μελετών τάσσονται υπέρ της αμφίπλευρης έναρξης των εργασιών από Μπάφρα-Δράμα και από Μπάφρα - Αμφίπολη.

Κατά τη συνέχεια της σύσκεψης συμφώνησαν, ομόφωνα και πάλι, ότι κοινός στόχος διεκδικήσεων της Δράμας είναι η αναβάθμιση με εξηλεκτρισμό, και όχι μόνον, της ήδη υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Στρυμώνα στη Δράμα και στην Αλεξανδρούπολη με διπλή γραμμή.

Επίσης συζητήθηκαν οι προοπτικές για την καλύτερη αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας.

Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 2699 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή