Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η 3η γιορτή των κοινωνικών λαχανόκηπων της Π.Ε. Δράμας

IMG 4953r IMG 4960r

 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 11ης Αυγούστου η 3η γιορτή που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και οι καλλιεργητές των κοινωνικών της λαχανόκηπων στο αγρόκτημα του καπνολογικού ινστιτούτου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, με σύντομο χαιρετισμό του και τη βράβευση του καλύτερου λαχανόκηπου για τη φετινή χρονιά. Ακολούθησε λαϊκή μουσική βραδιά με δωρεάν φαγητό που προσέφερε η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ενώ δεκάδες καλλιεργητές είχαν στήσει από νωρίς και τις δικές τους ψησταριές. Στα τραπέζια την τιμητική τους είχαν τα φρέσκα λαχανικά που μοιράζονταν από τους καλλιεργητές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είπε, μεταξύ άλλων: «Είναι η τρίτη χρονιά που συνεχίζουμε τον πρωτοπόρο θεσμό των κοινωνικών λαχανόκηπων. Καταφέραμε με μια γενναία απόφαση, η μόνη Περιφερειακή Ενότητα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να δημιουργήσουμε στο αγρόκτημα αυτό μια κοινότητα καλλιεργητών. Μιλάμε για 440 αγροτεμάχια στα οποία κάθε Δραμινός μπορεί να καλλιεργήσει τον δικό του λαχανόκηπο. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς κριτήρια εισοδηματικά ή άλλα. Η υποδομή μας καλύπτει απολύτως τις ανάγκες και καλούμε όποιον έχει το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθεί να το πράξει. Γιατί θέλω να τονίσω πως τα οφέλη από την ενασχόληση με τη γη και τη διαμόρφωση ενός λαχανόκηπου είναι πρωτίστως ψυχικά. Δεν παραβλέπω το κομμάτι της υγιεινής διατροφής και της υποστήριξης στα οικονομικά της οικογένειας, αλλά με την ένταση και το άγχος που υπάρχει σήμερα θεωρώ πως η πιο ευεργετική επίδραση είναι η χαλάρωση και η αίσθηση πραγματικής δημιουργίας που ένας κήπος προσφέρει.

Επισημαίνω πως η λειτουργία των κοινωνικών λαχανόκηπων χρηματοδοτείται από πόρους για τις λειτουργικές δαπάνες της Π.Ε. Δράμας, που καταφέρνουμε να εξασφαλίζουμε ακόμη και σε αυτήν την περίοδο των μεγάλων περικοπών χάρη στη μεγάλη οικονομία που πετυχαίνουμε στα λειτουργικά μας έξοδα. Έχω τη βεβαιότητα πως η νέα διοίκηση θα συνεχίσει το θεσμό, που έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση της δραμινής κοινωνίας».

 

                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 3353 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή