Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Τελετή θεμελίωσης νέου κτιρίου του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης "Ο Μέγας Αλέξανδρος"

IMG 4831r IMG 4822r

 

 

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του νέου κτιρίου του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης "Ο Μέγας Αλέξανδρος", παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γιάννη Ξανθόπουλου.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 760.000€, που εντάχθηκε στο ΠΕΠ ΑΜΘ 2007-2014 ύστερα από αίτημα του Συλλόγου, στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου και απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ. Το κτίριο θα είναι διώροφο, συνολικού εμβαδού 376 m2, θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ θα εντάσσεται αρχιτεκτονικά στην μακεδονική αισθητική της περιοχής.

Στην τελετή θεμελίωσης, πέραν του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, παρέστησαν ακόμη ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Λύσσελης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Κεφαλίδου και κ. Μαντζιάρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και πλήθος κόσμου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Ξανθόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Σήμερα η Πολιτεία, και συγκεκριμένα η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, με το συγκεκριμένο έργο δίνει ένα "αντίδωρο" στους γηγενείς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Προσοτσάνης, ως είχε υποχρέωση απέναντι στους προγόνους τους που κράτησαν ανά τους αιώνες την ελληνικότητα της περιοχής. Είμαι σίγουρος ότι το κτίριο αυτό θα αποτελέσει την κυψέλη όπου η νεολαία της Προσοτσάνης, υπό την καθοδήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου "Ο Μέγας Αλέξανδρος" και με ακόμη καλύτερες συνθήκες, θα συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό και να διαιωνίζει την τοπική παράδοση, όπως συμβαίνει και σήμερα. Του χρόνου τέτοιες μέρες θα είστε στο νέο σας "σπίτι" και εύχομαι να είναι καλορίζικο. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του Συλλόγου και στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας για το άρτιο έργο και τη συμβολή τους στην υλοποίησή του».

 

                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 3587 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή