Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Επιθεώρηση στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας μετά το πέρας των εργασιών ανακαίνισης

IMG 4785r

 

 

Επιθεώρηση στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιάννης Ξανθόπουλος, μετά το πέρας των εργασιών ανακαίνισης των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος συνοδευόταν από την Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Ε. Δράμας, κ. Κεφαλίδου, υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Δράμας, κ. Τρέντσιος, και η Υπεύθυνη Συντονισμού του Επιστημονικού Προσωπικού του Κ.Υ. Προσοτσάνης, κ. Γιουλούμη.

Επισημαίνεται πως οι εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης του Κ.Υ. Προσοτσάνης εντάσσονται στο έργο «Αναβάθμιση κτιριακών ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών-εγκαταστάσεων των μονάδων κέντρων υγείας Γ.Ν. Δράμας (Κ.Υ. Προσοτσάνης, Κ.Υ. Νευροκοπίου, Κ.Υ. Παρανεστίου)». Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο η Δράμα, χάρη στην ικανότητα και την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και ύστερα από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη, κατάφερε να απορροφήσει το σύνολο των κονδυλίων που προορίζονταν για όλα τα συναφή έργα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ανεβάζοντας το συνολικό προϋπολογισμό από τις 290.000€ που διατέθηκαν αρχικά στο 1.660.000€. Χάρη σε αυτή τη συστηματική προσπάθεια κατέστη δυνατή η πλήρης ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός (κουφώματα, δάπεδα, θερμομονώσεις, στέγαστρα, αποχετεύσεις, είδη υγιεινής, καυστήρες-λέβητες, θερμαντικά σώματα, φωτιστικά σώματα, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αντιπυρικά συστήματα, ηλιακά συστήματα, κλιματισμός, υδραυλικά δίκτυα κλπ) και των τριών Κ.Υ. της Π.Ε. Δράμας. Οι εργασίες στα Κ.Υ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου βρίσκονται σε εξέλιξη και σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Τα Κ.Υ. χτίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '80. Είχαν σημαντικά προβλήματα παλαιότητας. Τα αποδίδουμε σταδιακά στη δραμινή κοινωνία, που τα χρειάζεται ιδιαίτερα. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας και ιδιαίτερα την προϊσταμένη κ. Κεφαλίδου, και για την άρτια μελέτη και για την επίβλεψη των εργασιών. Τα Κ.Υ. έγιναν κυριολεκτικά καινούργια. Δεν αναβαθμίστηκαν μόνο ενεργειακά. Μόνο ο σκελετός και οι τοίχοι των κτηρίων δεν επηρεάστηκαν από τις εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης. Θέλω να ευχαριστήσω και το προσωπικό του Κ.Υ. που εργάστηκε όλο αυτό το διάστημα ταυτόχρονα με τις διεξαγωγή των εργασιών. Γιατί το Κ.Υ. δεν έκλεισε ούτε για μια μέρα όλο αυτό το διάστημα. Και βέβαια να ευχαριστήσω και το Διοικητή του Νοσοκομείου για την φροντίδα και τη μέριμνα που έδειξε όλο αυτό το διάστημα για την ολοκλήρωση των εργασιών».

 

 

 

 

                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 3219 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή