Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Επιθεώρηση εργασιών των συνεργείων ψεκασμού κουνουπιών στην Δράμα

IMG 4561r

 

 

Επιθεώρηση των εργασιών των συνεργείων ψεκασμού κουνουπιών στην Δράμα, πραγματοποίησε, την Παρασκευή 25/7/2014, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος συνοδευόμενος από τις επιβλέπουσες του έργου επόπτριες δημόσιας υγείας της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Δράμας.

Οι εργασίες γίνονται στα πλαίσια του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών στην ΠΑΜΘ» προϋπολογισμού 2.700.000,00 ευρώ , το οποίο εκτελεί από πέρσι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης σε όλους τους νομούς της .

Στη Δράμα οι εργασίες που εκτελούνται είναι τοποθέτηση εντομοπαγίδων, δειγματοληψίες και επίγειοι ψεκασμοί. Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί και παράλληλα ψεκασθεί περίπου15.000 στρέμματα και στους 5 δήμους του νομού Δράμας.

Σχετικά ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε «Φέτος ξεκινήσαμε έγκαιρα, από 20 Μαρτίου, καθόσον η εργολαβία ήταν εγκατεστημένη από το 2013,και η καταπολέμηση των κουνουπιών γίνεται στο κατάλληλο χρόνο, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική. Παρόλο που διανύσαμε βροχερή άνοιξη και βιώνουμε μέχρι τώρα δροσερό καλοκαίρι δεν έχουμε έντονα προβλήματα με τα κουνούπια, και ιδίως με το κουνούπι φορέα του Ιού του Δυτικού Νείλου, του οποίου ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε εμφάνιση ούτε στην Δράμα ούτε πουθενά στην Περιφέρεια. Το όλο έργο θα ολοκληρωθεί τι Φθινόπωρο.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους υπαλλήλους της Δ/νσης Υγείας Δράμας για την συμβολή τους στην επιτυχία του προγράμματος.

 

 

 

                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

 

                                                                               της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Διαβάστηκε 3522 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή