Προκηρύξεις ΠΑΜΘ

Παροχή Διευκρινήσεων επί των Τευχών Δημοπράτησης του επαναληπτικού ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού επιλογής αναδόχου για την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού των κτιρί-ων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και της ΠΕ Ροδόπης για ένα (

Σε απάντηση των αιτημάτων για παροχή διευκρινίσεων, που τέθηκαν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ για τον διαγωνισμό του θέματος με α/α συστήματος 6807, δίνονται οι παρακάτω διευκρινίσεις:
Α. Σε ερώτηση σχετικά με τις κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ του άρθρου 20 παρ. 3 της διακήρυξης, με τις οποίες αναφέρεται ότι επιβαρύνεται ο ανάδοχος, διευκρινίζεται ότι τα τεύχη της διακήρυξης συντάχθηκαν πριν την 01/01/2015. Οι σχετικές κρατήσεις όντως καταργούνται για συμβάσεις που συνάπτονται από 1-1-2015 και εφεξής, επομένως δεν θα επιβαρύνουν τον ανάδοχο.
Β. Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό της διακήρυξης, διευκρινίζεται ότι εκ παραδρομής αναφέρεται ως 6/2014 αντί του ορθού 02/2015.
Γ. Σε ερώτηση σχετικά με την απαίτηση που αναφέρεται στο παράρτημα Α΄, παράγραφος Β. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ, υποπαράγραφος 5, περ. 5.3, σελίδα 38: «…Τα απολυμαντικά προϊόντα να είναι εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και να έχουν CE mark επισήμανση…» γίνεται δεκτή η ερμηνεία του εγγράφου του ΕΟΜΜΕΧ με αριθ.πρωτ. 29577/25-9-2006, που τέθηκε υπόψη μας, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «…σας πληροφορούμε ότι τα απορρυπαντικά δεν παίρνουν σήμανση CE. Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα προϊόντα αυτά δεν ανήκει στην ενότητα της «Νέας Προσέγγισης» ή της «Σφαιρικής Προσέγγισης», στις υποκατηγορίες της οποίας απονέμεται το σήμα. Μια πιθανή αιτία για την δημιουργία αυτής της παρεξήγησης από πλευράς των νοσοκομείων είναι το γεγονός ότι στο εμπόριο κυκλοφορούν ορισμένα απολυμαντικά (όχι απορρυπαντικά, αλλά πολλές φορές τα απορρυπαντικά περιέχουν και απολυμαντικό) τα οποία φέρουν σήμανση CE. Παρόλο που ούτε τα απολυμαντικά είναι υποχρεωμένα να φέρουν σήμανση, ορισμένα από αυτά χρησιμοποιούνται (διπλή χρήση) όχι μόνον για την απολύμανση χώρων (δαπέδων, τοίχων, επιφανειών) αλλά και για την απολύμανση ιατρικών εργαλείων (ιατροτεχνολογικών, όπως λέγονται, προϊόντων). Αυτά τα συγκεκριμένα απολυμαντικά, λόγω της δεύτερης χρήσης τους για την απολύμανση ιατρικών εργαλείων, είναι υποχρεωτικό να φέρουν σήμανση σύμφωνα με την οδηγία για τα ιατροτεχνολογικό προϊόντα… …Το βασικό κριτήριο, που διακρίνει ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν είναι ότι αυτό χρησιμοποιείται στον άνθρωπο. Έτσι, τυχόν υπόλοιπα του απολυμαντικού πάνω σε ένα ιατρικό εργαλείο που χρησιμοποιείται στον άνθρωπο, πρέπει να αξιολογηθούν ιατρικά, πράγμα που καθιστά το συγκεκριμένο απολυμαντικό και αυτό ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν. Δεν συμβαίνει όμως τίποτα ανάλογο με απολυμαντικά που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για χώρους, έπιπλα, κλπ…»
Δ. Σχετικά με τον πίνακα όπου αναφέρονται οι χώροι των υπηρεσιών της ΠΑΜΘ, στην στήλη «Καθαρισμοί ανά εβδομάδα» αναφέρεται η συχνότητα καθαρισμού των αντίστοιχων χώρων και στην στήλη «Παρατηρή-σεις, Ώρες καθαρισμού» το χρονικό περιθώριο (ημερήσια και ωρολογιακά) εντός του οποίου θα είναι δυνατόν να γίνονται οι σχετικοί καθαρισμοί.
Ε. Σχετικά με την υποχρέωση του αναδόχου κατά την υπογραφή της σύμβασης να προσκομίσει, μεταξύ άλλων, κατάσταση προσωπικού που θα αναλάβει τον καθαρισμό του κτιρίου θεωρημένη από την Επιθεώρηση Εργασίας, εφόσον η υποβολή των ανωτέρω καταστάσεων προσωπικού γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά και δεν θεωρείται από το αρμόδιο Σ.ΕΠ.Ε., θα γίνεται δεκτό κάθε νομίμως εκδοθέν έντυπο με ευθύνη του αναδόχου για την εγκυρότητα και νομιμότητα του.
ΣΤ. Σε ερώτημα σχετικά με το ποια θα πρέπει να είναι τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν στην περίπτωση χρήσης αναγκαίων πόρων από άλλον φορέα για την απόδειξη της δυνατότητας αυτής του αναδόχου, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ‘Άρθρου 46 «Τεχνικές ή/και επαγγελματικές ικανότητες» του ΠΔ 60/2007: «Ένας οικονομικός φορέας μπορεί, εφόσον παραστεί ανάγκη και για μια συγκεκριμένη σύμβαση, να στηρίζεται στις δυνατότητες άλλων φορέων, ασχέτως της νομικής φύσης των δεσμών του με αυτούς. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να αποδεικνύει στην αναθέτουσα αρχή ότι, για την εκτέλεση της σύμβασης, θα έχει στη διάθεσή του τους αναγκαίους πόρους, παραδείγματος χάριν με την προσκόμιση της δέσμευσης των φορέων αυτών να θέσουν στη διάθεση του οικονομικού φορέα τους αναγκαίους πόρους», διευκρινίζεται ότι η Υπηρεσία δεν μπορεί να προβεί σε περιοριστική ερμηνεία του Π.Δ. καθώς σ’ αυτό δεν ορίζονται συγκεκριμένα δικαιολογητικά και θα δεχθεί ως σχετικό αποδεικτικό κάθε νόμιμο δικαιολογητικό που αποδεικνύει την αναφερόμενη διαθεσιμότητα.

Ο Προϊστάμενος
του Τμήματος Προμηθειών
της Διεύθυνσης Οικονομικού ΠΑΜΘ

Άγγελος Δ.Αντωνιάδης
ΠΕ (Διοικ.-Οικον./Οικονομολόγων)

Σχετικό έγγραφο

Διαβάστηκε 645 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή