Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

4ο Παιδικό Φεστιβάλ «Το Πάρκο των Παιδιών» από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Το Παιδικό Φεστιβάλ, θεματικός κύκλος εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για τα παιδιά, επιστρέφει και θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Η φετινή διοργάνωση, ενσωματώνει και ειδική ενότητα δράσεων στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ, για παιδιά με ειδικές ανάγκες με την συμμετοχή του πρώτου Έλληνα ιστορητή Δρ. Στέλιου Πελασγού.

Το διήμερο εκδηλώσεων εμπνέεται από τη μαγεία των χριστουγεννιάτικων ημερών και  περιλαμβάνει  παραστάσεις αφήγησης/ εργαστήρια για άτομα με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες και προβλήματα όρασης. Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια από όλο τον κόσμο για μικρούς και μεγάλους, βιωματικό εργαστήρι παιδαγωγικής και παραμυθιού και παρουσίαση της παράστασης «Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς σε διασκευή του Ν.Καζαντζάκη, εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Παιδικού Φεστιβάλ.

«Το Παιδικό Φεστιβάλ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, τιμά φέτος τη Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ με τη διοργάνωση παραστάσεων για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Προσκαλούμε  μικρούς και  μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, να περάσουν ιδιαίτερες εορταστικές στιγμές, συμμετέχοντας σε μια σειρά επιλεγμένων πολιτιστικών δράσεων, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας» επισημαίνει σε σχετικό  μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Το 4ο Παιδικό Φεστιβάλ «Το Πάρκο των Παιδιών » οργανώνεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Όλες οι δράσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα περί προστασίας από τον covid-19.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4ου ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 Ι Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

11:00 π.μ.- Παράσταση αφήγησης

1. Για ανθρώπους με νοητική υστέρηση

Ο Κουτσοκοκοράκος

Παράσταση αφήγησης με συμμετοχή των ανθρώπων με νοητική υστέρηση με ήρωες πλάσματα που υστερούν αλλά επιμένουν και τελικά θριαμβεύουν και γίνονται θεμέλια  της κοινότητας τους(λόγω της συμμετοχικής μορφής ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 30-50 άτομα για 30’-40’ παράστασης/εργαστηρίου

2. για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, προβλήματα όρασης

Τι είναι ένα δώρο;

Παράσταση αφήγησης χριστουγεννιάτικων παραμυθιών και θρύλων για παιδιά και νέους με σωματικές αναπηρίες. Η αξία του δώρου μέσα από τις απλές και ποιητικές εικόνες της παράδοσης ειδικά επεξεργασμένες από τον Στέλιο Πελασγό που δίνουν έμφαση στην επιμονή και εφευρετικότητα των ανθρώπων που ξεπερνούν τους σωματικούς περιορισμούς  και γίνονται υποδείγματα για την κοινότητα.

18:30- Ιστορίες και παραμύθια του Δωδεκαημέρου

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια από όλο τον κόσμο... Για μικρούς και μεγάλους

Άγιοι και καλικάντζαροι, παιδιά και γάτες , βοσκοί και ζητιάνες, ερωτευμένοι και πολεμιστές ξεφυτρώνουν μέσα από τις λαϊκές ιστορίες που προσπαθούν να διηγηθούν τη χαρά από τη γέννηση του Χριστού και τις ελπίδες από το Νέο Χρόνο.

Ιστορίες αστείες αλλά και τρομακτικές, ιστορίες τρυφερές και απροσδόκητες , λέξεις αστραφτερές και λαμπρές.

 

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 Ι Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

11:00 π.μ Βιωματικό εργαστήρι παιδαγωγικής και παραμυθιού

Πιστεύω στον Άη –Βασίλη

Ένα παιδαγωγικό εργαστήρι για γονείς, εκπαιδευτικούς και ψυχολόγους που θέλουν να διερευνήσουν την ανάγκη πίστης μας σε ένα Μεγάλο δωρητή, να διαχωρίσουν τον βυζαντινό ασκητή Πατέρα της Εκκλησίας από τον εύθυμο κοκκινοφορεμένο παππού, το ψυχικό σύμβολο από τον λαϊκό προστάτη των γραμμάτων και την σχέση πίστης και εμπιστοσύνης. Τί πρέπει να λέμε στα παιδιά τελικά για τον Αη Βασίλη;

19:00 -20:30 Τα Χριστούγεννα του Όλιβερ Τουίστ του Καρόλου Ντίκενς, σε διασκευή Ν.Καζαντζάκη

«Μπορούμε να διατηρήσουμε την καλοσύνη μας μέσα σ’ έναν άδικο κόσμο; »

Η συναρπαστικότερη ιστορία της κλασικής λογοτεχνίας με πρωταγωνιστή τον Όλιβερ Τουίστ, τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων , μας συγκινεί με το θάρρος και τη δύναμη να ξεπερνάει τις παγίδες και τις δυσκολίες που συναντάει . Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών , είναι παράδειγμα προς μίμηση , για τον τρόπο με τον οποίο διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, την ζωή που του αξίζει.

Κατεβάστε το πρόγραμμα

 

                    Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 729 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 13:18

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή