Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Συγκρότηση και λειτουργία Συντονιστικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

11122021 1

11122021 1

11122021 1

Συγκροτήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ενόψει της κακοκαιρίας και σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδική συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο, έδρα της ΠΕ Ροδόπης  με τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Νικόλαου Τσαλικίδη και τη συμμετοχή του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ Πρόδρομου Φωτακίδη, εκπροσώπων των Δήμων, της ΕΛ.ΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος , του Λιμενικού Σώματος και του ΕΚΑΒ και των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ-ΠΕ Ροδόπης.

Σε δήλωση του με αφορμή τη συγκρότηση και λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Τσαλικίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να εξασφαλιστεί η άμεση κινητοποίηση κι ο συντονισμός όλων των δυνάμεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το επικείμενο καιρικό φαινόμενο που αναμένεται να εκδηλωθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ,  από σήμερα Σάββατο, συγκροτείται και λειτουργεί Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρου στην Περιφερειακή Ενότητα, επί 24ώρου βάσεως στη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜΘ-ΠΕ Ροδόπης, Φιλίππου 82». Επίσης πρόσθεσε ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης με τα τηλέφωνα του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου ΠΕ Ροδόπης 2531353960, κιν.6984605049, της ΕΛ.ΑΣ στο 100 και του Πυροσβεστικού Σώματος στο 199.

Λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , να αποφεύγουν στις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Προς διευκόλυνση παραθέτουμε σύνδεσμο των οδηγιών : https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena

 

          Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 568 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή