Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες από τις χαλαζοπτώσεις της 6ης και 12ης Αυγούστου

xalazi120820212

Αγροτικές καλλιέργειες στο Δήμο Αρριανών έπληξε η χαλαζόπτωση της 12ης Αυγούστου 2021.

Την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών εκτίμησης και καταγραφής των ζημιών, ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης σε επικοινωνία του με τον Διευθυντή του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Πανταζή.

Κλιμάκιο γεωπόνων εκτιμητών πραγματοποιεί ήδη αυτοψίες στην αγροτική περιοχή του οικισμού Πάτερμα για την οριοθέτηση των ζημιών που αφορούν κύρια σε καλλιέργειες καπνών. Άμεσα ξεκίνησε κι η υποβολή δηλώσεων από τους καλλιεργητές που υπέστησαν ζημιές, στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, η οποία θα διαρκέσει για 15 ημέρες. Με την ολοκλήρωση της χρονικής προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων πρόκειται να εκκινήσει και η εκτιμητική διαδικασία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης εξελίσσεται κι  η υποβολή δηλώσεων για ζημιές από τοπική χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 6 Αυγούστου 2021. Οι ζημιές που αφορούν σε φυτικό κεφάλαιο κυρίως βαμβάκι, καπνά και κηπευτικά, εκτείνονται σε αγροτικές περιοχές των οικισμών Λυκείου, Μικ.Πιστού, Αρσακείου, Κρωβύλης, Στρύμης, Διώνης, Σαλμώνης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

 

 

                                                              Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 399 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 15:07

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή