Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Αποτελεσματική επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στο άλσος της Νυμφαίας

 15082021 1

 15082021 1

 15082021 1

 15082021 1

 15082021 1

 15082021 1

Επιτυχημένη έκβαση είχε η επιχείρηση κατάσβεσης  πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Καρυδιάς και Πανδρόσου, βορειοδυτικά του περιαστικού δάσους της Νυμφαίας, τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 15 Αυγούστου 2021.

Με έγκαιρη και συντονισμένη επιχείρηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, των τμημάτων Πολιτικής Προστασίας, του στρατού, των αστυνομικών υπηρεσιών,  υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντικών ομάδων και μεμονωμένων εθελοντών που ενεργοποιήθηκαν στο πεδίο, περιορίστηκαν άμεσα οι πύρινες εστίες. Καθοριστική για την αίσια αντιμετώπιση της φωτιάς ήταν η συνδρομή επανδρωμένων πυροσβεστικών αεροσκαφών  και συγκεκριμένα ενός canadair, δύο PZL και ενός ελικοπτέρου.

Σε σχετικό μήνυμά του ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης υπογράμμισε :

-«Συγχαίρω τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την άμεση επέμβασή τους , τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας για την έγκαιρη ενεργοποίησή τους στο πεδίο, τον στρατό, τις αστυνομικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, των Δήμων για την αποτελεσματική κινητοποίηση τους. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με συνεργασία όλων των δυνάμεων επιτεύχθηκε γρήγορα ο περιορισμός και τελικά ο έλεγχος του πύρινου μετώπου. Καίριας σημασίας  για την επιτυχή εξέλιξη της μεγάλης επιχείρησης, ήταν η συμμετοχή και εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα μας, για ενίσχυση του έργου κατάσβεσης.

Οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες και η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένουμε σε αυξημένη ετοιμότητα και τις επόμενες ημέρες.

Απευθύνω έκκληση για αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς και πιστή τήρηση των μέτρων προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και παραμονής σε δάση και άλση που είναι σε ισχύ. Όλοι μαζί, ας προστατεύσουμε τον πράσινο πλούτο του τόπου μας».

 

                                                              Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 446 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 07:54

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή