Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ξεκίνησαν οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΕ Ροδόπης

Σε πλήρη εξέλιξη τίθενται από σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Οι ενέργειες καταπολέμησης υλοποιούνται με επίγεια μέσα από ειδικά συνεργεία ψεκασμών καθώς επίσης με εναέρια μέσα. Πρόκειται δε, να ενταθούν περαιτέρω τις προσεχείς ημέρες με τη διενέργεια αεροψεκασμού προνυμφοκτονίας στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον της ΠΕ Ροδόπης, την Πέμπτη, 30 Απριλίου.

Ιδιαίτερα αποφασιστική για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κουνουπιών, είναι η συνδρομή των πολιτών, οι οποίοι είναι σκόπιμο να λαμβάνουν μέτρα για την αποφυγή δημιουργίας εστιών στους ιδιωτικούς χώρους. Ενδεικτικά προτείνονται, η απομάκρυνση χόρτων, κούρεμα του γρασιδιού και θάμνων σε αυλές και οικόπεδα, η απομάκρυνση στάσιμων νερών από υδρορροές κι άλλα σημεία των κήπων και η χρήση αντικουνουπικού πλέγματος-σίτας σε αεραγωγούς κτλ.

Με αφορμή την εκκίνηση των δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Τσαλικίδης δήλωσε «λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών και ειδικότερα την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας, κρίθηκε σκόπιμη, η διενέργεια ιχνηλάτισης για τις προνύμφες, μόλις, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών ξεκίνησαν και θα εξελιχθούν με σχέδιο και συστηματικά σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας. Αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία της καταπολέμησης του φαινομένου είναι η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων κι ειδικότερα των πολιτών στην οποία προσβλέπουμε και φέτος».


Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 540 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 20:16

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή