Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Δελτίο τύπου: «Η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού»

Δελτίο τύπου 

«Η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού»

Το ενδεχόμενο ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στη Ροδόπη, με υποβολή αντίστοιχου αιτήματος προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξετάστηκε σε σημερινή τηλεδιάσκεψη τοπικών φορέων, που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Δήμαρχοι, Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, Σαπών –Μαρωνείας κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, Αρριανών κ. Ριτβάν Αχμέτ, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ κ.Κώστας Χουβαρδάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης και η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της τηλεδιάσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε : «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι εδώ. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, παρακολουθούμε επισταμένα τις εξελίξεις , παραμένουμε σε αυξημένη εγρήγορση, σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς .
Ως αυτοδιοίκηση καλούμαστε να ενισχύσουμε το έργο των αρμόδιων και των υγειονομικών φορέων κι αυτό πράττουμε.
Ο ΕΟΔΥ και η ΓΓΠΠ λόγω της πανδημίας χειρίζονται άμεσα αυτή την επείγουσα κατάσταση τηρώντας αυστηρά και κατάλληλα πρωτόκολλα.
Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και οφείλουμε όλοι μας να λάβουμε μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.
Εφαρμόζουμε όλοι σωστά και πιστά τους κανόνες πρόληψης και προστασίας, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας , παραμένουμε στο σπίτι για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Ενημερωνόμαστε σωστά από τους ειδικούς και τους γιατρούς κι ακολουθούμε τις συστάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.
Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε εφησυχασμός. Επαγρυπνούμε».

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

Διαβάστηκε 508 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 17:16

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή