ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Στα πλαίσια της αντιμετώπισης εξάπλωσης του κορονοϊού ελήφθησαν τα παρακάτω μέτρα και σε ότι αφορά τις υπηρεσίες:

1. Επιμελής Καθαριότητα όλων των χώρων και επιφανειών λαμβάνει χώρα καθημερινά μετά το πέρας του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων.
2. Σε συνέχεια και των αποφάσεων της ομάδας συντονισμού και διαχείρισης της ΠΑΜΘγια τον κορονοϊο, σήμεραΤρίτη 17 Μαρτίου κι ώρα 15:00 η ΠΑΜΘ θα προβεί σε άμεση απολύμανση των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου εδρεύουν οι Διευθύνσεις, Τεχνικών έργων της ΠΕ Ροδόπης, Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Πολιτικής Προστασίας και του κτιριακού συγκροτήματος της ΠΕ Ροδόπης. Οι υπηρεσίες της ΠΑΜΘ που βρίσκονται εγκατεστημένες στο συγκρότημα (Γρ.Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης, Γρ. Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη σε θέματα Διοίκησης και Οικονομίας της ΠΑΜΘ, Γρ. Περιφερειακού Συμπαραστάτη, Δ/νση Διοίκησης, Δ/νση Οικονομικού, Δ/νση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τμήμα Π.Α.Μ.Π.Σ.Ε.Α, Δ/νση Κτηνιατρικής, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής)θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 18 Μαρτίου και δεν θα γίνει καμία συναλλαγή με το κοινό. Την ίδια μέρα υπηρεσίες όπως, η ΔΟΥ Κομοτηνής-Υπουργείο Οικονομικών, η ΥΔΟΜ και το ΚΕΠ Δήμου Κομοτηνής, που βρίσκονται στο Διοικητήριο, δεν θα είναι στελεχωμένες με ανθρώπινο δυναμικό.
3. Για την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων της ΠΑΜΘ ΠΕ Ροδόπης έχει προβλεφθεί ως μέτρο πρόληψης η ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση του κοινού. Επίσης, η παροχή οποιασδήποτε ιατρικής υπηρεσίας από τον αρμόδιο ιατρό εργασίας, ο οποίος ήδη έχει προβεί σε ενημέρωση του προσωπικού.

4. Σχετικά με την περαιτέρω ενημέρωση των συμπολιτών μας με κάθε δυνατό μέσο:
Δημιουργία και προβολή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού για προβολή των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό. με οδηγίες πρόληψης που απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό, στις ευπαθείς ομάδες, σε επισκέπτες και ταξιδιώτες στην περιοχή. Τα ενημερωτικά φυλλάδια θα διανεμηθούν α. μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑ Κομοτηνής β. με μέριμνα του Φαρμακευτικού Συλλόγου σε όλα τα μέλη του γ. στους Δήμους της ΠΕ Ροδόπης, δ. στο ΚΤΕΛ Ροδόπης ε. στον ΟΣΕστ.στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και στον ΕΦΚΑ. Στην ψηφιακή τους μορφή, θα αποσταλούν μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σε 6000 αποδέκτες μέλη της μαθητικής κοινότητας, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Από το πρωί της Τετάρτης 18 Μαρτίου, τίθεται σε λειτουργία υπηρεσία ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης για τους πολίτες, στην ιστοσελίδα της ΠΑΜΘ, pamth.gov.gr. Οι πολίτες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά για την εξυπηρέτηση υποθέσεων τους, επιλέγουν το ενεργό εικονίδιο με την ονομασία Γραφείο Υποστήριξης –Κορονοϊός.
5. Επιπροσθέτως τίθενται από σήμερα το πρωί σε ισχύ έλεγχοι με εξειδικευμένο εξοπλισμό και προσωπικό στο επιβατικό κοινό στους σταθμούς Αθήνας και Θεσσαλονίκης του ΚΤΕΛ με προορισμό τη Ροδόπη. Ειδικότερα, διατίθεται στους επιβάτες απολυμαντικό υγρό, μάσκες, γάντια ενώ πραγματοποιείται μέτρηση θερμοκρασίας σώματος με θερμοκάμερα. Αντίστοιχοι έλεγχοι διενεργούνται και στα στρατόπεδα της περιοχής.

Με γνώμονα τις τρέχουσες εξελίξεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, ενεργούμε επιδιώκοντας την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης

 

Διαβάστηκε 628 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 18:49

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή