Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

«Αυξημένη ετοιμότητα των μηχανισμών της Π.Ε. Ροδόπης στην έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή»

Την ικανοποίησή του για την αυξημένη ετοιμότητα των υπηρεσιών της ΠΕ Ροδόπης καθώς επίσης για την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης που διαμόρφωσαν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στη Ροδόπη, εκφράζει με δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

«Μπορεί η βροχόπτωση που έπληξε την Ροδόπη τα προηγούμενα 24ωρα να ήταν ιδιαίτερα έντονη, ωστόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς της Ροδόπης προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να μην υπάρχουν απώλειες και να τεθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται υπό έλεγχο.

Το φράγμα της Γρατινής αποδείχθηκε "σωτήριο" καθώς εμπόδισε την εκδήλωση εκτεταμένων πλημμυρών στις πεδινές περιοχές, εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου όγκου των υδάτων. Συγκεκριμένα την Πέμπτη στην 01:30 η στάθμη υπερχείλισης έφτασε στα 0,75 cm μέχρι το μεσημέρι μειώθηκε σταδιακά φτάνοντας αρχικά στα 0,30 ενώ έβαινε μειούμενη. Παρόλα αυτά οι αριθμοί αποδεικνύουν πως ο όγκος νερού ήταν τεράστιος.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους Φορείς, του υπαλλήλους της Π.Ε. Ροδόπης, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής για την συνεργασία που είχαμε, εφαρμόζοντας όλα όσα συζητήθηκαν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, του Δεκεμβρίου, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους»!
Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 476 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:56

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή