Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

Ξεκινούν οι εξετάσεις οδήγησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Με εκπροσώπους των Σχολών Οδηγών της Κομοτηνής και τους εξεταστές οδήγησης συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, στο πλαίσιο των επαφών του, αναφορικά με το σοβαρό ζήτημα των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και την έκδοση νέων αδειών οδήγησης.
Μετά τις συναντήσεις, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της μη διεξαγωγής των εξετάσεων είναι ιδιαίτερα σοβαρή στην περιοχή μας. Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να αποκτήσουν άδειες οδήγησης κι αφουγκραζόμαστε τον μεγάλο προβληματισμό τους. Στηρίζουμε την διεκδίκηση και τον αγώνα των εξεταστών και των εκπαιδευτών των Σχολών Οδήγησης, οι οποίοι αναλαμβάνουν μεγάλο κοινωνικό φορτίο.
Το Υπουργείο Μεταφορών είναι απόλυτα υπεύθυνο για την κατάσταση που δημιουργήθηκε ενώ το σχετικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί, διογκώνει τα προβλήματα και δεν τα επιλύει στις περισσότερες περιπτώσεις .
Σε περιόδους οξύνσεων, δημιουργούνται συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού. Δεν επιθυμούμε κάτι τέτοιο. Ζητήσαμε και πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, οι εξετάσεις οδήγησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης , εντός του ωραρίου εργασίας των εξεταστών, προσωρινά ενόψει των εξελίξεων και του νέου Ν/Σ, με προτεραιότητα στην ικανοποίηση επειγόντων αιτημάτων. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνα προς πάσα κατεύθυνση και στην ηγεσία του Υπουργείου. Παραμένουμε ενωμένοι με κοινό στόχο , την επίτευξη καθαρής λύσης στο σοβαρό αυτό πρόβλημα».

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

Διαβάστηκε 675 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:13

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή