Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Ροδόπης

«Ηχηρό όχι στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΕΤΕ σε Σάπες και Ίασμο»

Την πλήρη αντίθεσή του, στην προοπτική αναστολής της λειτουργίας των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, σε Σάπες και Ίασμο, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, σε σημερινή συνάντησή του με τον Περιφερειακό Διευθυντή ΑΜΘ της ΕΤΕ Κωνσταντίνο Στάσα, στην Καβάλα.

Στον αρνητικό αντίκτυπο που δύναται να προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη στην εξυπηρέτηση των πολιτών της βόρειας Ροδόπης αλλά και στο γεγονός της αποψίλωσης των ίδιων περιοχών από υπηρεσίες, εστιάζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης σε σχετική επιστολή που κατέθεσε ενώπιον του Περιφερειακού Διευθυντή της ΕΤΕ.

«Ο πληθυσμός της Ροδόπης χρειάζεται μία βιώσιμη λύση με μοναδικό στόχο της συνέχιση της εξυπηρέτησης του πολίτη και τη διευκόλυνση των συναλλαγών. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν σημεία που θα τον βοηθούν και θα κάνουν την καθημερινότητά του πιο εύκολη, προσφέροντας τις υπηρεσίες που του αξίζουν. Ο σχεδιασμός και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα θα πρέπει να στηρίζεται στη σχέση ποιότητας- οικονομίας» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ας σημειωθεί ότι, η επιστολή έχει προωθηθεί στη Διοίκηση της ΕΤΕ ενώ επίκεινται νέες σχετικές επαφές του κ. Νίκου Τσαλικίδη για το ίδιο ζήτημα.


Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

 

Συνέχιση λειτουργίας υποκαταστημάτων ΕΤΕ στην περιοχή της Ροδόπης

Έκπληκτοι ενημερωθήκαμε σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΕΤΕ στην περιοχή των Σαπών και του Ιάσμου. Ως γνωστό, οι Σάπες και ο Ίασμος είναι μία ακριτική περιοχή ενώ από τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας εξυπηρετούνται οι κάτοικοι σχεδόν όλου του βόρειου τμήματος του Ν. Ροδόπης. Το κλείσιμο αυτών, θα είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια, διότι σε ολόκληρο το Νομό Ροδόπης θα μείνει ένα και μοναδικό κατάστημα της ΕΤΕ αυτό στην πόλη της Κομοτηνής.

Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα μείζον πρόβλημα και δρα διττά, διότι αφενός απογυμνώνονται όλες οι γύρω περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας από Υπηρεσίες άρα καθίστανται απρόσιτες , αφετέρου επιβαρύνει τον πολίτη περισσότερο, αναγκάζοντας τον να μετακινηθεί στην Κομοτηνή διανύοντας μία απόσταση τουλάχιστον 30 χιλιομέτρων και πολλές φορές με αντίξοες συνθήκες.

Πέραν αυτών όμως, ο κάθε πολίτης-συναλλασσόμενος με την ΕΤΕ επειδή θα εξυπηρετείται από το ένα και μοναδικό κατάστημα της στην Κομοτηνή, θα εξωθείται σε πολύωρες αναμονές, όπως ήδη συμβαίνει, και σε μη ορθή εξυπηρέτηση.

Εξάλλου, η συγκέντρωση όλων των πολιτών-συναλλασσόμενων θα δημιουργήσει στην πόλη της Κομοτηνής ασφυκτικό συγκοινωνιακό πρόβλημα εφόσον δε θα υπάρχει άλλο σημείο εξυπηρέτησης.

Ενδεχομένως, όλα αυτά στην εποχή του διαδικτύου να μην έχουν και πολύ μεγάλη σημασία όμως αυτό δεν ισχύει για τη Ροδόπη. Η Ροδόπη αποτελείται από πληθυσμό με το χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα, γηραιό και κατ΄ επέκταση αδύνατο να ακολουθήσει σε αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Σημειωτέο το γεγονός ότι, οι περιοχές που εξυπηρετούνται από το κατάστημα τόσο των Σαπών όσο και του Ιάσμου πάσχουν σε σήμα τηλεφωνικό και τηλεοπτικό.

Άλλωστε, η ΕΤΕ βάση της νομοθεσίας είναι ο αποκλειστικός «διανομέας» κάποιων επιδομάτων. Προς παράδειγμα, αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το επίδομα του ΟΑΕΔ, που εν προκειμένω, αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας από αυτές τις περιοχές, καταβάλλεται αποκλειστικά στην ΕΤΕ. Ένα απλό αλλά καθημερινό παράδειγμα αποτελεί ο δικαιούχος του επιδόματος του ΟΑΕΔ που λόγω του γεγονότος ότι το επίδομα ΟΑΕΔ καταβάλλεται αποκλειστικά στην ΕΤΕ αναγκάζεται αυτός να επωμιστεί όλο το βάρος της μετακίνησης και της πολύωρης αναμονής στο ένα και μοναδικό κατάστημα για να καταφέρει να εξυπηρετηθεί.

Πρώτα το Ειρηνοδικείο, μετά η Δ.Ο.Υ., μετά το ΙΚΑ και τώρα και η ΕΤΕ. Οι πρώτες τρεις περιπτώσεις ήταν κρατική επιλογή αλλά τουλάχιστον η ΕΤΕ στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης μπορεί να συγκεράσει το κόστος , το κέρδος και το συμφέρον του πολίτη και να οδηγηθεί σε μία λύση που να μη συνεχίζει την κυβερνητική πρωτοβουλία για απογύμνωση της περιοχής της Ροδόπης, τουναντίον να συνεχίζει να εξυπηρετεί τον πολίτη.

Προς αυτή την κατεύθυνση και συνοψίζοντας ζητείται να αποφευχθεί με οποιονδήποτε τρόπο το κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΕΤΕ στις Σάπες και στον Ίασμο. Όλος ο πληθυσμός της Ροδόπης χρειάζεται μία βιώσιμη λύση με μοναδικό στόχο της συνέχιση της εξυπηρέτησης του πολίτη και τη διευκόλυνση των συναλλαγών. Προς επίτευξη αυτού του στόχου πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν σημεία που θα τον βοηθούν και θα κάνουν την καθημερινότητά του πιο εύκολη, προσφέροντας τις υπηρεσίες που του αξίζουν. Ο σχεδιασμός και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα θα πρέπει να στηρίζεται στη σχέση ποιότητας- οικονομίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης
Π.Ε Ροδόπης

Νικόλαος Τσαλικίδης

Διαβάστηκε 528 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 11:56

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή