Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Καβάλας

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας κ. Christophe LE RIGOLEUR

episkepsi_galloy_1Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς δέχτηκε χθες στο Γραφείο του τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας κ. Christophe LE RIGOLEUR στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν πρόσκλησής του, για συνάντηση εργασίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Γερομάρκος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αγγελίδης, ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και η αρχαιολόγος κα Δήμητρα Μαλαμίδου, μέλος της Ελληνογαλλικής Ομάδας Ανασκαφών του Ντικιλί Τας.

  episkepsi_galloy_2 

Η χθεσινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της τεχνικής σύσκεψης προετοιμασίας που είχε πραγματοποιηθεί στην έδρα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, με θέμα την ενίσχυση της προσπάθειας για τη δημιουργία αεροπορικής γραμμής σύνδεσης Καβάλας – Λυών.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πρόξενος δήλωσε πως βρίσκει πολύ θετική την προσπάθεια αυτή, που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της περιοχής μας και της Λυών, και κυρίως τις παραμέτρους αυτής της κίνησης. Για αυτόν το λόγο δεσμεύτηκε να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

episkepsi_galloy_4Με παρέμβασή του, θα φέρει σε επαφή το Επιμελητήριο της Λυών και το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριοήριο με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και το Επιμελητήριο Καβάλας. Θα συνδράμει δε με την παρουσία του στις δράσεις προβολής που σχεδιάζει η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., συνεπικουρούμενη από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο της Λυών. 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο ένα εκμαγείο γυναικείας μορφής που ανακαλύφθηκε στις ανασκαφές της Θάσου από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών, ενώ από την μεριά του ο Γάλλος Πρόξενος προσέφερε έναν πολυτελή τόμο με εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου που παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστηκε 2624 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 13:32

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή