Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Εκδήλωση Αειφόρο Σχολείο στην Ορεστιάδα

aeiforo orestiada 6aeiforo orestiada 2Εκδήλωση για την απονομή βραβείων σε σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αειφόρο σχολείο» πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, στην Ορεστιάδα, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.

Οχτώ σχολεία του νομού έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό κατά το σχολικό έτος 2011-2012 με στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και να μειώσουν το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου τους. Το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο Αλεξανδρούπολης απέσπασε το πρώτο βραβείο πανελλαδικά, ενώ το Γυμνάσιο Νέας Βύσσας διακρίθηκε με την 8η θέση.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη κατά τον χαιρετισμό της δήλωσε ότι στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των σχολείων του Έβρου που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και να επεκταθεί αυτό στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. «Είναι η δεύτερη χρονιά που υλοποιείται το πρόγραμμα στον Έβρο, και ήδη σημειώθηκε αύξηση στη συμμετοχή των σχολείων. Στόχος των εκδηλώσεων που πραγματοποιήσαμε, στην Αλεξανδρούπολη πρώτα, και σήμερα στην Ορεστιάδα, είναι να επιβραβεύσουμε τους μαθητές που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα «Αειφόρο Σχολείο», να επιβραβεύσουμε την όρεξη και το μεράκι τους για συμμετοχή σε πράγματα νέα, καινοτόμα, δημιουργικά, επιμορφωτικά, που απαιτούν δραστηριότητες και χρόνο πέρα από το τυπικό πρόγραμμα του σχολείου. aeiforo orestiada 3Επίσης, θέλαμε να βραβεύσουμε τα παιδιά του 1ου Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου Αλεξανδρούπολης για το 1ο βραβείο που απέσπασαν πανελλαδικά, του Γυμνασίου Νέας Βύσσας που έλαβαν την 8η θέση, αλλά και να γνωστοποιήσουμε στην τοπική κοινωνία αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα που γίνονται στα σχολεία του νομού μας.»

Και συνέχισε «Η πείρα μας λέει πως τα παιδιά δεν είναι απλώς πρόθυμα, αλλά είναι κι ανυπόμονα για να παίξουν το δικό τους ρόλο. Όμως χρειάζονται για αυτό ενημέρωση, ενθάρρυνση, και το σπουδαιότερο, την αίσθηση πως έχουν πραγματικά τη δύναμη να κάνουν κάτι. Αυτό το πρόγραμμα έχει σα στόχο του να δώσει ακριβώς αυτή τη δύναμη στα παιδιά. Πρέπει να νιώσουν εκείνο το συναίσθημα της ικανοποίησης που νιώθει κανείς όταν κάνει κάτι καλό και σωστό. Αυτό είναι το δικό μας χρέος, των γονιών, των δασκάλων, της τοπικής κοινωνίας.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κι απηύθυναν χαιρετισμό οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Καβαρατζής και Μαρία Γκουγκουσκίδου. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Μαίρη Τεκτονοπούλου και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Κατερίνα Κεδράκα. Εισήγηση για το πρόγραμμα του Αειφόρου Σχολείο πραγματοποίησε η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Σοφία Τσιροπούλου. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, του 2ου Γυμνάσιου Ορεστιάδας, του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και του Γυμνάσιου Νέας Βύσσας που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

aeiforo orestiada 1aeiforo orestiada 4aeiforo orestiada 5

Διαβάστηκε 1173 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 11:16

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή