Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Εκδήλωση για το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου στην Ορεστιάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Καραολή & Δημητρίου 40

Τ.Κ. 681 00, Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 25513-57214

Πληροφορίες: Ε. Γκιοκτσέ


ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνει εκδήλωση τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 12 μ. μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας για την απονομή βραβείων σε σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Αειφόρο σχολείο».

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου είναι η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα πανελλαδικά που υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η συμμετοχή των σχολείων στο νομό μας για την σχολική χρονιά 2011-2012 ενισχύθηκε από την συνεργασία αυτή αφού η Π.Ε. αποτέλεσε αρωγό στην προσπάθεια των σχολείων.

Ο διαγωνισμός «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» που θεσμοθετήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων της ίδιας βαθμίδας ή κατηγορίας (Νηπιαγωγεία - Δημοτικά, Γυμνάσια- Γενικά Λύκεια- Επαγγελματικά Λύκεια και ΣΕΚ, Ειδικά Σχολεία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας). Για κάθε κατηγορία υπάρχει διαφορετικό βραβείο. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να αναπτύξουν συμπεριφορές που συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και μειώνουν το οικολογικό τους αποτύπωμα. Επίσης, φιλοδοξεί να συμβάλει στη στροφή των σχολείων της χώρας μας προς την αειφορία.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» τα σχολεία διαγωνίζονται στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων σε τρεις γενικούς τομείς :

Α. Τον παιδαγωγικό

Β. Τον κοινωνικό και οργανωτικό

Γ. Τον περιβαλλοντικό

Στο διαγωνισμό κατά το σχολικό έτος 2011-2012 συμμετείχαν οχτώ σχολεία του Έβρου από την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

Το πρώτο βραβείο πανελλαδικά δόθηκε στο 1ο ΣΕΚ Αλεξανδρούπολης, ενώ τιμητικό έπαινο και διάκριση στην 8η θέση κατέλαβε το Γυμνάσιο Νέας Βύσσας.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν βραβεία στα σχολεία της περιοχής που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, ενώ προβλέπεται να παραβρεθούν τα σχολεία που διακρίθηκαν και οι μαθητές αυτών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, οργανωτικά μέλη του διαγωνισμού, Διευθυντές Σχολείων και εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητές, γονείς, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων κλπ..

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων τίθεται η επιβράβευση των προσπαθειών των μαθητών που συνέβαλαν στην επιτυχή συμμετοχή των σχολείων τους στο πρόγραμμα, καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου εκπαιδευτικού κοινού και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την ταυτότητα του προγράμματος «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου». Επιπλέον, επιδιώκεται η ανάπτυξη και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής ευαισθησίας των παρευρισκομένων, ώστε να αναπτύξουν και οι ίδιοι συμπεριφορές που να συνάδουν με την αειφόρο ανάπτυξη και να προβάλλουν την αναγκαιότητα για υιοθέτηση εναλλακτικών μορφών συμπεριφοράς και διαβίωσης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

11:30 – 12:00 : προσέλευση

12:00 – 12:15 : χαιρετισμοί επισήμων

12:15 – 12:30 : χαιρετισμός κας Γεωργίας Νικολάου, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Έβρου

12:30 – 12:45 : Απονομή επαίνων και βράβευση των σχολείων

- 7ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας

- Γυμνάσιο Νέας Βύσσας

- 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας

- 1ο ΕΠΑΛ Ορεστιάδας

12:45 –12.55 Εισήγηση

«Το Αειφόρο Σχολείο»,

Τσιροπούλου Σοφία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκ/σης Έβρου

12:55 – 13:55 : Παρουσιάσεις του έργου των σχολείων

- 7ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας, συντονίστρια κ. Αρβανιτάκη Σουλτάνα

- Γυμνάσιο Νέας Βύσσας, συντονίστρια κ. Δημητρίου Παναγιώτα

- 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, συντονίστρια κ. Γεωργουσίδου Μαρία

- 1o ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, συντονιστής κ. Γκουτζέρης Θεόδωρος

Διαβάστηκε 1149 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 15:02

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή