Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Υπενθύμιση απαγόρευσης καύσης σιτοκαλαμιών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ:Φυτικής @Ζωϊκής Παραγωγής

Ταχ. Δ/νση: Ραιδεστού 9

Ταχ. Κώδικας: 68200-Ορεστιάδα

Πληροφορίες: Παπαλαμπίδης Δημήτρης &Ρήγας Νικόλαος

Τηλέφωνο: 25520-81720

FAX: 25520-23328

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ορεστιάδα 9/9/2016

Αριθ. Πρωτ. 115752/8840


ΘΕΜΑ: «Υπενθύμιση απαγόρευσης καύσης σιτοκαλαμιών.»

Κατά το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν φαινόμενα εκδήλωσης πυρκαγιών σε σιτοκαλαμιές οι οποίες πήραν μεγάλες διαστάσεις.

Η παρατεταμένη ξηρασία ,οι υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν το πρόβλημα εντονότερο.

Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά στους αγρότες της περιοχής μας ότι απαγορεύεται ρητά και σε κάθε περίπτωση η καύση σιτοκαλαμιών . Οι παραβάτες πέραν των νομικών κυρώσεων, θα έχουν και μειώσεις μέχρι αποκλεισμό από τις επιδοτήσεις τους. Ο εντοπισμός αγροτεμαχίου η των παρακείμενων αγροτεμαχίων της αρχικής εστίας είναι εύκολος μέσω συντεταγμένων της δήλωσης καλλιέργειας.

Επίσης υπενθυμίζουμε στους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι πολύ προσεκτικοί με τις εργασίες τους και να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς στις κτηνοτροφικές τους μονάδες και στα μελίσσια τους.

Συμβουλεύομε ακόμη τους αγρότες μας ,ότι η σωστή διαχείριση των υπολειμμάτων σιτοκαλαμιάς με ψιλοτεμαχισμό του άχυρου και ενσωμάτωσή του στο έδαφος, εμπλουτίζει το έδαφος με οργανική ουσία ,ώστε τα χωράφια να γίνουν πιο γόνιμα, τα προστατεύει δε από τη διάβρωση και την μη απομάκρυνση του επιφανειακού γόνιμου εδάφους σε περιπτώσεις έντονων καταιγίδων .

Αντιθέτως το κάψιμο της επιφανειακής οργανικής ουσίας καθιστά το έδαφος μη γόνιμο με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση των τελικών αποδόσεων των καλλιεργειών.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των αγροτών, της περιοχής μας.


Μ.Ε.Π

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΔΑΔΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διαβάστηκε 1286 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 14:53

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή