Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο σεμινάριο με θέμα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ: Τρόποι αξιοποίησης, αναπαραγωγή, καλλιέργεια, μεταποίηση»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

               : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αλεξανδρούπολη, 19/05/2014

 

Από την Ομάδα υποστήριξης για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας και από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται ότι στην Αλεξανδρούπολη και στην Ορεστιάδα την Πέμπτη και Παρασκευή 15-05-2014 & 16-05-2014 πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή νέων ανθρώπων πέραν του αναμενομένου το διήμερο σεμινάριο με θέμα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ & ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ: Τρόποι αξιοποίησης, αναπαραγωγή, καλλιέργεια, μεταποίηση».

Στο σεμινάριο αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά από ειδικούς επιστήμονες, την κυρία Μαλούπα Ελένη, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Φυτικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ Δήμητρα, την κυρία Λάζαρη Διαμάντω επίκουρη καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, τον Δασολόγο ειδικό στα αιθέρια έλαια κύριο Χασιώτη Χρήστο όπως επίσης και από την Γεωπόνο και πρόεδρο της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος κυρία Γρηγοριάδου Κατερίνα και τον επίσης Γεωπόνο και αντιπρόεδρο της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδας κύριο Παπάζογλου Κώστα οι οποίοι κατέθεσαν εκτός από τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους πάνω στα κανάλια της εμπορίας αυτών.

Ευχαριστούμε όλους τους επιστήμονες για τις σοφία που μας προσέφεραν και όλους τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το σεμινάριο για τα Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά η καλλιέργεια των οποίων ίσως τα επόμενα χρόνια να είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και νέες καλλιέργειες στην περιοχή μας.

Τέλος υπενθυμίζουμε σε όλους την συνάντηση που θα γίνει την 1η Ιουνίου Κυριακή και ώρα 11 στο «ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ» κοντά στην πλατεία του φάρου για την συνέχεια της προσπάθειας για την οργάνωση Ομάδας Παραγώγων Αρωματικών φυτών.

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 728 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαΐου 2014 09:15

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή