Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Συστάσεις στους ελαιοκαλλιεργητές για τον Πυρηνοτρήτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

              : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 21/05/2014

 

Από την Ομάδα υποστήριξης για την προώθηση της αγροτικής παραγωγής στο νομό Έβρου της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κας Μαυρανεζούλη – Νικολάου Γεωργίας και από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ανακοινώνεται ότι:

Η ελιά βρίσκεται στο βλαστικό στάδιο Ε, λίγο πριν την ανθοφορία στις πρώιμες περιοχές. Αναμένεται η ανθοφορία στις πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές τις επόμενες ημέρες. Προβλέπεται μεγάλη ανθοφορία την φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Ξεκίνησε η πτήση του εντόμου το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Ο αριθμός των συλλήψεων στις φερομονικές παγίδες είναι μέτριος και η πτήση του εντόμου συνεχίζεται. Παρατηρούνται ελάχιστες ωοτοκίες στις ανθοταξίες και αναμένεται η έξοδος των σκουληκιών τις επόμενες ημέρες.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Συνιστάται στους ελαιοκαλλιεργητές να ψεκάσουν τις επόμενες 2-3 ημέρες στις πρώιμες περιοχές με το ξεκίνημα του κροκιάσματος-ανθοφορίας και στην συνέχεια στις μεσοπρώιμες και όψιμες περιοχές, λαμβάνοντας υπόψη το βλαστικό στάδιο της ελιάς που πρέπει να είναι λίγο πριν την έναρξη της ανθοφορίας (κρόκιασμα) η ακόμη και στο ξεκίνημα της ανθοφορίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Όταν γίνεται συνδυασμένη καταπολέμηση να χρησιμοποιούνται φυτοπροστατευτικά προϊόντα που αντιμετωπίζουν περισσότερους εχθρούς και να ελέγχεται η συνδυαστικότητά τους.

2. Να επιλέγονται τα κατάλληλα φάρμακα από τις λίστες των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που προβλέπονται

3. Να εφαρμόζονται πιστά οι οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 800 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 12:42

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή