Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Συμπληρωματικές αιτήσεις αμπελοπαραγωγών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΒΡΟΥ 

ΤΜΗΜΑ: Φ. & Ζ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: Καραολή & Δημητρίου 40

ΤΑΧ. ΚΩΔ.: 68 100 Αλεξ/πολη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Αγγελική Πασχαλίδου

ΤΗΛ.:2551357176

FAX: 2551357176

Ε-MAIL.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αλεξανδρούπολη 29/10/2014

Αρ. Πρωτ.:18691

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [(ΑΡΘΡΟ 46 ΚΑΝ. (ΕΕ) 1308/2013] ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

Έχοντας υπ' όψη την με την αριθμ. 4598/131499/20-10-2014 Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου ενημερώνει ότι:

Θα παραλαμβάνονται Συμπληρωματικές Αιτήσεις-Υπεύθυνες Δηλώσεις για το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα» περιόδου 2014-2015, από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς που είναι εγγεγραμμένοι στο αμπελουργικό μητρώο της περιοχής ευθύνης της ΔΑΟΚ Έβρου από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2014.


1.Δικαιούχοι Συμπληρωματικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης:

Δικαίωμα αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που είναι εγγεγραμμένοι στο αμπελουργικό μητρώο της ΔΑΟΚ Έβρου οι οποίοι έχουν νόμιμα φυτεμένες αμπελουργικές εκτάσεις καθώς και εκείνοι που αιτούνται δικαιώματα από το Εθνικό Αποθεματικό (αιτήσεις για δικαιώματα από Εθνικό Αποθεματικό μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου).


2.Έκδοση Αποφάσεων Έγκρισης:

Η ΔΑΟΚ ΕΒΡΟΥ εκδίδει αποφάσεις έγκρισης στους παραγωγούς οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τα μέτρα:

εκρίζωση/αναφύτευση, φύτευση με δικαίωμα αναφύτευσης ή από μεταβίβαση και βελτίωση τεχνικών διαχείρισης.

Για τους παραγωγούς οι οποίοι αιτούνται να ενταχθούν στο πρόγραμμα με δικαιώματα τα οποία θα λάβουν από το Εθνικό Αποθεματικό με την καθιερωμένη κατανομή δικαιωμάτων από τη Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής στις αρχές του 2015, δεν εκδίδεται απόφαση έγκρισης μέχρι να κοινοποιηθεί η κατανομή των δικαιωμάτων και η κατανομή των συμπληρωματικών κονδυλίων από τη Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής.


3.Απαιτούμενα Δικαιολογητικά που συνοδεύουν την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα 1 doc):

3.1. Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό Μητρώο.

3.2. Δηλώσεις συγκομιδής για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα

3.3. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της Ενιαίας Ενίσχυσης

3.4. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

3.5. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης, ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του δικαιούχου-παραγωγού.

3.6. Φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

3.7 Φωτοτυπία τίτλων νομής και ειδικότερα:

Α. Για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας/κυριότητας ως εξής:

-Συμβόλαια αγοράς νομίμως μεταγραμμένα

-Αποδοχή κληρονομιάς

-Αποδεικτικά δωρεάς ακινήτων

-Κτήση με προσκύρωση

-Με δικαστική απόφαση απονομή κυριότητας

-Κληρονομητήριο

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου υπάρχει αδυναμία προσκόμισης από τον ιδιοκτήτη οποιουδήποτε από τους παραπάνω τίτλους κυριότητας, τότε αυτός μπορεί να προσκομίσει το εντύπου Ε9 της φορολογικής δήλωσης του αμέσως προηγούμενου οικονομικού έτους, στο οποίο πρέπει να φαίνεται δηλωμένο το συγκεκριμένο τεμάχιο, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986, στην οποία θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σ' αυτό είναι αληθή.

Β. Για τα μη ιδιόκτητα αγροτεμάχια οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) ή χρησιδάνεια, τα οποία πρέπει να:

-αναγράφουν υποχρεωτικά τον Α.Φ.Μ. τόσο του ιδιοκτήτη, όσο και του ενοικιαστή,

-αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία των αγροτεμαχίων (τοποθεσία, έκταση, χαρτογραφικό κωδικό όπου είναι διαθέσιμος, κλπ) και τη χρονική περίοδο της μίσθωσης,

-έχουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων μερών (αφορά τα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης που δε θεωρούνται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και τα χρησιδάνεια).

-έχουν διάρκεια μίσθωσης μέχρι και εννέα (9) έτη κατά την υποβολή της Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης και διάρκεια μίσθωσης άνω των εννέα (9) ετών μετά την έγκριση ένταξης

3.8. Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων Μ.Α.Α.Ε.


4.Οικονομικές Ενισχύσεις για την Αναδιάρθρωση και Μετατροπή στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

img aoka

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ α/α

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστηκε 1099 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 08:26

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή