Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Δραστηριοποίηση παραγωγών στο Υπαίθριο Πλανόδιο Εμπόριο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ταχ. Δ/νση: Καραολή & Δημητρίου 40

Τ.Κ. 681 32, Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 25513-50452

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα: www.peevrou.eu

 

Αλεξανδρούπολη, 8-5-2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Δραστηριοποίηση παραγωγών στο Υπαίθριο Πλανόδιο Εμπόριο

Από το Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου καθίσταται γνωστό στους παραγωγούς, ότι σύμφωνα με το Ν. 4497/17, για τη δραστηριοποίηση τους στο Υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Περιφέρειας, η οποία ισχύει εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας που τη χορήγησε.

Με την υπ' αριθμ. 68/2018 (ΑΔΑ: ΩΤΟΚ7ΛΒ-Ξ5Ζ) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το μηνιαίο τέλος ανά άδεια καθορίστηκε στο ποσό των 5 ευρώ για την δραστηριοποίηση των πλανόδιων πωλητών εντός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης .

Με την υπ' αριθμ. 168/2018 (ΑΔΑ: ΩΣΩΣ7ΛΒ-02Ο) απόφαση της Επιτροπής Ανάπτυξης ΠΑΜΘ, καθορίστηκε ο ανώτατος αριθμός αδειών παραγωγών που μπορούν να δραστηριοποιηθούν για την άσκηση πλανόδιου εμπορίου εντός της ΠΑΜΘ και η ΠΕ Έβρου δύναται να εγκρίνει 60 νέες άδειες δραστηριοποίησης πλανόδιων παραγωγών.

Για την έγκριση της δραστηριοποίησης του δικαιούχου, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει:

1) Αίτηση όπου θα πρέπει να δηλώνεται το χρονικό διάστημα δραστηριοποίησης εντός εκάστου έτους.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί είτε στο Δήμο μόνιμης κατοικίας του παραγωγού ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για χορήγηση/ ανανέωση της άδειας είτε στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου, Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού, Καραολή και Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη (ισόγειο), αρμόδιος υπάλληλος: Μουρίκας Απόστολος τηλ. 25513-57105).

2) Άδεια παραγωγού πωλητή υπαίθριου πλανόδιου Εμπορίου (Εκδίδεται από το Δήμο μόνιμης κατοικίας του παραγωγού).

3) Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας

4) Αίτηση –υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται α)ότι είναι ενταγμένος στο «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), και ότι δεν έχει ανακληθεί η πράξη έγκρισης ένταξης σε αυτό β) ο αριθμός της άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και γ) ο αριθμός της πράξης έγκρισης ένταξης σε αυτό, στις περιπτώσεις πωλητών υπαίθριου εμπορίου που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) του άρθρου 235 του Ν. 4389/2016) (Α 94), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 5.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα εξετάζονται ανά 10 ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη τα οριζόμενα στα άρθρα 6 παρ.3, 46, 47, 48 του Ν. 4497/17. Σε περίπτωση έγκρισης του αιτήματος, ο ενδιαφερόμενος θα κληθεί να καταβάλλει το τέλος δραστηριοποίησης ανάλογα με το χρονικό διάστημα που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί.

Διαβάστηκε 523 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 08:51

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή