Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Ποιότητα και ασφάλεια σχολικών ειδών

Με στόχο διασφαλίσει την ποιότητα και την ασφάλεια των σχολικών ειδών και να κατευθύνει τους καταναλωτές σε καλύτερες αγορές, το Τμήμα Εμπορίου-Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΕ Έβρου, προτείνει τα εξής:

1. Σύγκριση τιμών: Η σύγκριση τιμών σε όμοια είδη σε διαφορετικά καταστήματα, οδηγεί τον καταναλωτή στις πιο οικονομικές αγορές. Σχολικά είδη (επώνυμα ή ανώνυμα) διατίθενται από βιβλιοπωλεία, πολυκαταστήματα καθώς και Σούπερ Μάρκετ, και κατά συνέπεια εμφανίζεται σημαντικό εύρος τιμών, που οι καταναλωτές μπορούν να αξιοποιήσουν προκειμένου να κάνουν τις καλύτερες ποιοτικά αγορές στις πιο συμφέρουσες, για τον καθένα, τιμές.

2. Λίστα με τα είδη που είναι απολύτως αναγκαία: Τα περισσότερα από τα σχολικά είδη δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Μια συζήτηση με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τα σχολικά είδη που πραγματικά χρειάζονται είναι απαραίτητη πριν την αγορά τους.

3. Προσέχουμε πάνω στα είδη να υπάρχει η εμπορική ονομασία του προϊόντος, το όνομα και τα στοιχεία του υπευθύνου για τη διάθεση του προϊόντος στην αγορά καθώς και τις ενδείξεις για την ποσότητα και την σύσταση του περιεχομένου του

4. Προσέχουμε τα σύμβολα και τις ενδείξεις πιθανού κινδύνου καθώς και τις οδηγίες προφύλαξης και ασφαλούς χρήσης

5. Αποφεύγουμε την αγορά αιχμηρών αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς

6. Δεν αγοράζουμε σχολικά είδη που ομοιάζουν με τρόφιμα

Σύμφωνα με έρευνα η οποία βασίστηκε σε τιμοληψίες που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις (βιβλιοπωλεία, πολυκαταστήματα κλπ) της Αλεξανδρούπολης, οι μέσες τιμές των βασικών σχολικών ειδών παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Ενδεικτικός πίνακας τιμών σχολικών ειδών

pinakas1

pinakas2

pinakas3

Διαβάστηκε 839 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 13:55

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή