Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Έβρου

Τοποθέτηση δακοπαγίδων στην ευρύτερη ελαιοκομική ζώνη Μάκρη – Αλεξανδρούπολη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΒΡΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ & ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Παπαδάκης Πασχάλης

Ταχ. Δ/ση : Καραολή & Δημητρίου 40

Ταχ. Κωδ. : 68100 ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Τηλέφωνο : 25513-57147

TELEFAX : 25513-50409

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Αλεξανδρούπολη 25/07/2013


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ανακοινώνεται ότι στα πλαίσια των δράσεων της Ομάδας Εργασίας για την προώθηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον Νομό Έβρου, και για τις όσο γίνεται έγκυρες και έγκαιρες επεμβάσεις για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, φέτος τοποθετήθηκε μεγαλύτερος αριθμός δακοπαγίδων σε περισσότερα σημεία της ευρύτερης ελαιοκομικής ζώνης Μάκρης – Αλεξανδρούπολης για την καλύτερη παρακολούθηση του πληθυσμού του δάκου της ελιάς και για την ειδοποίηση των ελαιοπαραγωγών όταν συντρέχει λόγος για να ψεκάσουν της ελιές τους.

Η δράση αυτή είναι πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας και των Γεωπόνων της ΔΑΟΚ και είναι ανεξάρτητη από την δράση του ΥΠΑΑΤ και του ελαιοκομικού ταμείου που γίνεται, για την καταπολέμηση του δάκου, στη Σαμοθράκη και την Μαρώνεια.

Οι δακοπαγίδες τοποθετήθηκαν στις 14-7-2014 και θα παραμείνουν στα κτήματα μέχρι αρχές Νοεμβρίου, θα παρακολουθούνται από τους Γεωπόνους της ΔΑΟΚ και για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί που θα δουν δακοπαγίδες στα κτήματα τους να μην τις πειράξουν για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα πού θέλουμε για την εξέλιξη του πληθυσμού του εντόμου στην περιοχή μας κατά την φετινή ελαιοκομική περίοδο.

 

Από τη Διεύθυνση

Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου

Διαβάστηκε 869 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014 09:12

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή