Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη με την Πρέσβειρα της Νορβηγίας

foto0403202403 foto0403202404

 

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 10:30, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Μιχαήλ Μουρβετίδης υποδέχθηκε στο Γραφείο του (Διοικητήριο Δράμας, 3ος  όροφος) την Α.Ε. Πρέσβειρα της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Lajla Brandt Jakhelln, συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της Νορβηγίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννη Ακκά, την Πρόεδρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη κ. Αθηνά Δεσύπρη και την Πρόεδρο της Ένωσης Κυριών Δράμας κ. Αλίκη Τσιαμούρα. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Κόντος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την τελετή λήξης του έργου «Το Mobile School Ταξιδεύει» στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Ο κ. Μουρβετίδης αφού ευχαρίστησε την Πρέσβειρα για την καθοριστική συμβολή της χώρας της στο έργο, δήλωσε πως η Περιφερειακή Ενότητα στέκεται αρωγός σε κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία που συμβάλλει στην άρση του αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Παράλληλα, τόνισε πως μέσα από αυτή τη συνεργασία δίνεται η δυνατότητα να ενισχυθεί η δικτύωση και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στις δύο χώρες, την Νορβηγία και την Ελλάδα. Τέλος, ο κ. Μουρβετίδης συνεχάρη τόσο το Ίδρυμα Μποδοσάκη, όσο και την Ένωση Κυριών Δράμας για την τεράστια συμβολή τους στα ζητήματα ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών.

Διαβάστηκε 102 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή