Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

Δελτίο Δραστηριότητας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ (από Δευτέρα 26 Ιουνίου έως και Κυριακή 2 Ιουλίου 2023).

foto07020231 foto07020232 foto07020233
foto07020234 foto07020235 foto07020236
foto07020237 foto07020238 foto07020239

 

        Τιμούμε και δεν ξεχνούμε,

      110 χρόνια Ελεύθερης Δράμας

 

           Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 26 Ιουνίου  έως και Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, είχε την ακόλουθη δραστηριότητα:

  • Δευτέρα 26 Ιουνίου: Επισκέφτηκε τον Ερυθρό Σταυρό και μετά την καταγραφή των αναγκών του παραρτήματος Δράμας, για εξοπλισμό μιας οθόνης τηλεόρασης 85 ιντσών απαραίτητης πλέον για την εκπαίδευση των εθελοντών διασωστών, τα επίσης αναγκαία 2 ποδήλατα για χρήση βοήθειας όταν και όπου χρειαστεί, έκανε την παράδοση τους στην Πρόεδρο κ. Νεονίλη Παπαδοπούλου και στους εθελοντές συνεργάτες  της  του Δ.Σ. σε πανηγυρικό κλίμα.

-Επισκέφτηκε επίσης το νέο μουσείο Τρένων στον σιδηροδρομικό σταθμό Δράμας όπου επίσης μετά από την ανάγκη του μουσείου για την τοποθέτηση μιας γιγαντιαίας οθόνης προς ενημέρωση των επισκεπτών, την παρέδωσε προς χρήση με  την μέριμνα της  Αντιπεριφέρειας Δράμας.

-Παρευρέθηκε στην καθιερωμένη ετήσια τελετή λέξης και βράβευσης των αθλητριών της Ρυθμικής  Γυμναστικής  Δράμας στο Αθλητικό  Κέντρο  Κραχτίδης.

-Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ ΄΄ΔΡΑΣΗ΄΄ στην Πλ. Ελευθερίας.

-Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Π.Σ. ΄΄Οι  Ρίζες μας΄΄ στο Θεατράκι της Αγ. Βαρβάρας όπου συμμετείχαν και οι χορευτικές ομάδες του Π.Σ. ΄΄Αράπης΄΄ Νικήσιανης και ο Π.Μ.Σ. Αλιστράτης.

  • Τρίτη 27 Ιουνίου:Συμμετείχε στην 11η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.
  • Τετάρτη 28Ιουνίου:Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ΄΄παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών Ν.Δράμας με τίτλο ΄΄Ελλήνων Τόπος – Στο δικό μου το χωριό΄΄ στο Θεατράκι της Αγ. Βαρβάρας.

-Παρακολούθησε την ομιλία της κ. Μαρίας Ευθυμίου, Καθηγήτριας Ιστορίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Πνευματικό Κέντρο Δοξάτου με θέμα ΄΄Μνήμη Ψυχών΄΄

  • Πέμπτη 29 Ιουνίου:Συμμετείχε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή.

-Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ΄΄παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων ΄΄ΑΚΡΙΤΕΣ΄΄ Ν.Κρώμνης στην Πλ. Ελευθερίας με θέμα ΄΄Ταξίδι Ποντιακής Γαστρονομίας΄΄

-Παρακολούθησε τον αρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι.Ν. των 12 Αποστόλων παρουσία  πλήθους πολιτών.

  • Παρασκευή 30 Ιουνίου:Παρευρέθηκε στην 1η και 2η συνεδρίαση των Επιτροπών Παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ και του τρέχοντος ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ όπου υπήρξε ικανοποίηση από την πλευρά της Περιφέρειας για την πορεία των προγραμμάτων που αφορούν τα έργα στην Π.Ε. Ν.Δράμας,με την χρηματοδότηση του Νέου Δημοτικού Σχολείου του Κ.Νευροκοπίου, την κατασκευή του οδικού άξονα Καβάλας – Δράμας και ως γνωστό την χρηματοδότηση της εξωτερικής και εσωτερικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Δράμας.

-Συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας με θέμα την ανάπτυξη δημιουργικού κόμβου για τις οπτικοακουστικές τέχνες στο πρώην στρατόπεδο Ανδρικάκη από την ομάδα έργου των επιστημόνων.

-Παρευρέθηκε στις  εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της πρώτης σφαγής του ηρωικού Δοξάτου στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.

-Παρευρέθηκε στον χορό του Π.Σ. Φωτολίβους στο πλαίσιο του εορτασμού της γιορτής των Αγίων Αναργύρων.

  • Σάββατο 1 Ιουλίου:Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ΄΄ ΔΡΑΜΑΣ παρακολούθησε την επίσημη Δοξολογία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό Αγ. Αναργύρων Δράμας και στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Άγαλμα της Ελευθερίας στον δημοτικό κήπο, αποδίδοντας τιμή και δόξα στον ένδοξο Ελληνικό Στρατό, που εισήλθε απελευθερωτής στην Δράμα, με ηγήτορα τον Συνταγματάρχη Νικόλαο Μιχαλόπουλο – Αρκαδικό την 1η Ιουλίου 1913.

-Έδωσε την εκκίνηση από το άγαλμα της Νίκης στην ανάπλαση για τον πρώτο ημιμαραθώνιο της Δράμας.

-Παρέστη στον χορό του Ιππικού Συλλόγου Δοξάτου στον Ιππόδρομο του Δοξάτου.

Διαβάστηκε 213 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή