Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΕ Δράμας

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ 110η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 1ης ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ (30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 1913)

110 Χρόνια πέρασαν από την 30η Ιουνίου και την 1η Ιουλίου του 1913, δύο ημερών ορόσημα για την ιστορία της Δράμας.

Στις 30 Ιουνίου αρχικά, οι άμαχοι γενναίοι Δοξατινοί  στοχοποιούνται και συντελείται εις βάρος τους ένα ειδεχθές και φρικαλέο έγκλημα.Η πρώτη σφαγή του Δοξάτου!

Και την 1η Ιουλίου του 1913 ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός εισέρχεται απελευθερωτής στην πόλη της Δράμας με ηγήτορα τον διορατικό Συνταγματάρχη Νικόλαο Μιχαλόπουλο-Αρκαδικό.

Η σταθερή προσήλωση των αγωνιστών Δραμινών προγόνων μας στην Ελληνική Γλώσσα και Παιδεία, η αμετακίνητη θέση τους από τις Ελληνορθόδοξες Παραδόσεις και τα Αρχαιοελληνικά Ιδεώδη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, αποτέλεσαν και αποτελούν τη συνταγή της πορείας του δραμινού λαού στο δρόμο της διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης και της Εθνικής μας ταυτότητας.

Εύχομαι «Χρόνια Πολλά και Ελεύθερα» στη Δράμα μας και στους αγωνιστές κατοίκους της! 

Διαβάστηκε 224 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή