Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου δείχνουν την Ξάνθη σε όλο τον κόσμο

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Πανελλαδική καμπάνια του υπουργείου Παιδείας με θέμα : «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου» - Let’s go Greece , που αφορά την δημιουργία και ανάρτηση στο διαδίκτυο 5λεπτης ταινίας με σκοπό την προβολή της Ελλάδας και των κατά τόπους περιοχών.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από μαθητές των σχολείων και ήδη περισσότερα από 900 μικρά βίντεο έχουν κατακλύσει την αρμόδια ιστοσελίδα του σχολικού δικτύου (www.sch.gr/  Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο).
Πρόκειται για μια πολύ καλή και πετυχημένη προσπάθεια του ΥΠΕΠΘ, που βρήκε ανταπόκριση άμεσα από κάθε σχολική γωνιά της χώρας και μάλιστα με ιδιαίτερο υπερβάλλων ζήλο, καθώς οι μικροί πολίτες της Ελλάδας θέλουν να παντρέψουν την αγάπη αλλά και την πίεση που νιώθουν σήμερα, για τα μέρη που ζουν και λατρεύουν, δείχνοντας σε Ευρωπαίους και σε όλο τον κόσμο, τα μοναδικά διασωθέντα πράγματα που θα οριοθετούν για πάντα την ζωή τους : τις ομορφιές της Ελλάδας.

Το Let’s go Greece πρόκειται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο, ενώ με εγκύκλιό του το ΥΠΕΠΘ προγραμματίζει εκδηλώσεις ανά περιφέρεια, καθώς και βραβεύσεις και διακρίσεις μαθητών και σχολείων.

Ανάμεσα λοιπόν στις εκατοντάδες μικρές ταινίες που προβάλλονται στο σχολικό διαδίκτυο (αλλά και στο You tube) βρίσκεται και η 5 λεπτη προβολή της Ξάνθης, που ετοίμασε και ανάρτησε το 2ο Γυμνάσιο, με μαθητές και καθηγητές από την Β΄ τάξη του σχολείου.
 Στην ιστοσελίδα    http://vod.sch.gr/video/view/1549  τα παιδιά της Ξάνθης, απέδειξαν για μια ακόμη φορά το μεγαλείο της ψυχής και την μετατροπή του σε δημιουργία.  Οι μικροί  τράβηξαν ερασιτεχνικά πλάνα από την παλιά και τη σύγχρονη πόλη, έτρεξαν σε σοκάκια και δρόμους, γέλασαν με πειράγματα και αστεία, πρόβαλλαν τον πολιτισμό και την τέχνη, την ξενοιασιά και την διασκέδαση, την φιλοξενία και την χαρά. Επίσης πρόβαλλαν εκδηλώσεις του σχολείου με θέματα από την φυσική και θεατρική αγωγή, τη σχολική ζωή και τα μαθήματά τους. Η ταινία πλαισιώνεται και από μ κρή ξενάγηση  στην Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.
Όταν τέλειωσαν με όλα αυτά, τα επένδυσαν μουσικά με μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκη, μαζί με τις υπέροχες, αθώες και γεμάτες ελπίδα μαθητικές φατσούλες τους.
 Βλέποντας και ακούγοντας την ολιγόλεπτη ταινία του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης, ξεχνάς την Ελλάδα των προβλημάτων και της στεναχώριας. Το σκηνικό της παλιάς πόλης και των παιδιών δίνει την εικόνα της Ελλάδας του αύριο και οι νεαροί δείχνουν έτοιμοι να την διεκδικήσουν ……….

Η Ξάνθη απέδειξε για μια φορά ακόμη την έμφυτη καλλιτεχνική της φλέβα και την τάση για δημιουργία και πρωτοπορία.
Το τελικό σύνθημα είναι :  «Αγαπάμε Ελλάδα…….ψηφίζουμε  Ξάνθη  !!    και όλοι φαίνεται να συμφωνούμε απόλυτα.
Για την ταινία «Ξάνθη, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα ……η δική μας πόλη»  και το πρόγραμμα «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου» εργάστηκαν οι μαθητές :
Αρβανιτίδου Αποστολία, Γαρουφαλή Κων/να, Γκουντάκου Γιώτα, Τσακουρίδου Έφη, Αρχοντάκη Σοφία,Καζάκου Γεωργία , Λαλαζήση Ελένη,  Καρτάλη Θέμις, Καρύδου Δέσποινα, Παυλίδης Αλέξανδρος, Σαμπανίδης Νίκος, Γιακούμπ Ογλου Γκαμζέ.
Αμέριστη και ουσιαστική η συμπαράσταση και καθοδήγηση του δ/ντη 2ου Γ/σιου Ξάνθης Μάκη Νταουτίδη.

Διαβάστηκε 1946 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 09:41

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή