Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Συμμετοχή της Περιφέρειας στις εργασιές του έργου REVERSE

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε στις εργασίες του 5ου Διαπεριφερειακού σεμιναρίου του Ευρωπαϊκού Έργου REVERSE  με τίτλο «Περιφερειακές ανταλλαγές και χάραξη πολιτικών για την διατήρηση και την προστασία της βιοποικιλότητας στη Ευρώπη» (που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG IVC) το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στις 31/1/2012 – 3/2/2012, ως εταίρος του έργου. Τον Έλληνα εταίρο ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό των υπόλοιπων εταίρων στην κατάρτιση των προτάσεων για τις γενικές κατευθύνσεις και σχέδια δράσης προς την Ε.Ε. για τη θεματική ενότητα «τουρισμός και βιοποικιλότητα» εκπροσώπησαν οι κ.κ. Λάμπρος Τσούργιαννης και Δημήτριος Τσιάνης, μέλη της ομάδα έργου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η Περιφέρεια ΑΜΘ πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου καθηγητή Γ. Παπαστάμκο και τους Ευρωβουλευτές κ.κ. Σπ. Δανέλη και Ν. Χρυσόγελο και με στελέχη των Γενικών Διευθύνσεων Περιβάλλοντος (DG Environment), Γεωργίας (DG Agriculture), Επιχειρήσεων (DG Enterprise), Υγείας και Καταναλωτή (DG SANCO) και Περιφερειακής Ανάπτυξης (DG Regio) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός των συναντήσεων αυτών ήταν η ενημέρωσή τους για τις προτάσεις με τις γενικές κατευθύνσεις πολιτικής και τα σχέδια δράσης τους, που καταρτίστηκαν από τους εταίρους του έργου για τις τρεις θεματικές ενότητες του Έργου : (α) Γεωργία και Βιοποικιλότητα, (β) Τουρισμός και Βιοποικιλότητα και (γ) Χωροταξία και Βιοποικιλότητα, με σκοπό την υιοθέτησή τους από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα στις αντίστοιχες πολιτικές της Ε.Ε.

 

th dsc00070

Διαβάστηκε 2154 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 13:56

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή