Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αντιλαμβανόμενο το μέγεθος και την έκταση των οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση στην επικράτεια της Περιφέρειας, ενέκρινε τη σύσταση μίας Επιτροπής επεξεργασίας, εισήγησης και παρακολούθησης μέτρων και πολιτικών για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.

 

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση οφείλει να λειτουργήσει στα πλαίσια του ρόλου της και των αρμοδιοτήτων της, συμπράττοντας με τους δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και λειτουργώντας ως συντονιστής των επιμέρους προσπαθειών και δράσεων που αναλαμβάνονται από οργανώσεις και φορείς των τοπικών κοινωνιών. Η Επιτροπή αναλαμβάνει να καταγράφει και να παρακολουθεί τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και να εισηγείται προς το Περιφερειακό Συμβούλιο προτάσεις για την κάλυψη των κενών που θα εντοπίζονται. Στόχος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν είναι να υποκαταστήσει τους μηχανισμούς και τις δράσεις που υπάρχουν σε κάθε τοπική κοινωνία, αλλά να υποστηρίξει με κάθε μέσο την συνέχιση των προσπαθειών τους.

 

Στο πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής διοργανώνονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες ανοιχτές συσκέψεις με τη συμμετοχή δήμων, δημόσιων φορέων, παραγωγικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, με σκοπό τη σύσταση ενός περιφερειακού δικτύου συνεργασίας και διαβούλευσης για την κοινωνική αλληλεγγύη σε ολόκληρη την επικράτεια της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

 

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας  προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν στην ανοιχτή σύσκεψη που διοργανώνεται την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, στην Ξάνθη , στις 18:00 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Διαβάστηκε 2123 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 13:39

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή