Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην 3η συνάντηση ομάδων εργασίας των Έργων «REPORT» και «CONNECTION»

 Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε, στις 10/02/2012, η 3η συνάντηση των ομάδων εργασίας των  Έργων ‘through pREvention to Preserve the natural beauty Of the Rhodope mounTain  / REPORT’ και  ‘Cross-border transport CONNECTIONs and communications - the basis for improving quality of life in border areas / CONNECTIONs’, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

 Τα έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος “Ευρωπαϊκή Χωρική Συνεργασία: Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013” με εταίρους την Περιφερειακή Διοίκηση του Smolyan της Βουλγαρίας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 Τα προγράμματα REPORT και CONNECTIONs  αποτελούν μια κοινή προσπάθεια φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Περιφερειακής Διοίκησης Smolyan να αντιμετωπισθούν φαινόμενα φυσικών καταστροφών και διαχείρισης κοινών διασυνοριακών δικτύων μεταφορών. Ειδικότερα:

 Ο γενικός στόχος του προγράμματος REPORT είναι μέσω της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών να βελτιώσει τη συντήρηση της σημαντικής βιοποικιλότητας στην περιοχή της Οροσειράς της Ροδόπης, ως τμήμα της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων στη διασυνοριακή περιοχή Smolyan - Ξάνθης. Οι συγκεκριμένοι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Ανάπτυξη ενός συστήματος για την αξιολόγηση του κινδύνου και την έγκαιρη προειδοποίηση των δασικών πυρκαγιών και υποστήριξη της υιοθέτησης των κατάλληλων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς

  • Ανάπτυξη των κανόνων για την κοινή διαχείριση και την ανταλλαγή των εμπειριών στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

  • Βελτίωση του συντονισμού των οργάνων για τον εντοπισμό, τον περιορισμό και την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

 Το πρόγραμμα CONNECTIONs έχει ως στόχο  να επιτευχθεί μια ισορροπημένη, μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής με τη δημιουργία των κατάλληλων όρων για την ανάπτυξη του βιώσιμου δικτύου μεταφορών στην παραμεθόρια περιοχή. Επίσης, το πρόγραμμα στοχεύει να επιτύχει μια αποδοτική οργάνωση και μια διαχείριση των διαδικασιών και των δικτύων μεταφορών και να αναπτύξει κοινά συστήματα και προσεγγίσεις για τη δημιουργία των νέων διασυνοριακών σχεδίων διαδρομών.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν  εκπρόσωποι και μέλη της ομάδας έργων της Περιφερειακής Διοίκησης του Smolyan της Βουλγαρίας και της Περιφέρειας ΑΜΘ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ομάδων εργασίας συζητήθηκε η πορεία των έργων μέχρι σήμερα , τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια υλοποίησή τους και οι τρόποι αντιμετώπισής τους και τέλος αποφασίστηκαν οι επόμενες ενέργειες που θα υλοποιηθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2012.

Διαβάστηκε 2036 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 12:11

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή