Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Δράμας για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών Θερινής Περιόδου 2017

siskepsi270920171 siskepsi270920172

 

 

Το σημαντικό θέμα της προστασίας του φυσικού και δασικού πλούτου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από τις δασικές πυρκαγιές, που βρίσκονται σε έξαρση την περίοδο αυτή, απασχόλησε την έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017, στην «Αίθουσα Αυτοδιοίκησης» του κτιρίου της ΠΕ Δράμας.

                Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Ανάργυρου Πατακάκη και παρουσία του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστου Μαμαρίκου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΑΜ-Θ κ.Δημήτριου Δημητρακόπουλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών κ.Χρήστου Λιθηρόπουλου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δράμας κ. Γεώργιου Τσεπίλη, μετείχαν τα μέλη του Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Δράμας, εκπρόσωποι των Δήμων, οι εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες.

                Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμβάλλουν στο μέτρο που τους αναλογεί, έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα, όπως οι δύο φωτιές στην περιοχή του Μοναστηρακίου-Βαθύλακου και στην περιοχή του Μαυροκοδράτου, οι οποίες με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

                Υπογραμμίστηκε η ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να υπάρχει κάθε φορά η ανάλογη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κίνδυνου των δασικών πυρκαγιών, καθώς και πρόληψης στη βάση χωροταξικού σχεδιασμού, ώστε να εντοπιστούν οι περιοχές όπου είναι αυξημένος ο κίνδυνος και να καταγραφούν οι ιδιαιτερότητές τους.

                Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

                Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας υπογράμμισε : «Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίσαμε να κάνουμε άμεσα τη συγκεκριμένη συνεδρίαση για να καταγράψουμε τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί, τις ελλείψεις, καθώς και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. Από τα στοιχεία που μας έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμούς και στις δύο περιπτώσεις πυρκαγιών. Σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε παράλληλα ότι η ανοχή της πολιτείας έχει σταματήσει και όλες αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές θα πρέπει κάποια στιγμή να λάβουν τέλος. Το ζήτημα είτε του εμπρησμού, είτε της αμέλειας άπτεται της τήρησης των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος. Θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις. Πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή κάποιοι θα καταλάβουν την βλάβη που με τη συμπεριφορά τους προκαλούν στο φυσικό περιβάλλον. Βλάβη η οποία σε τελική ανάλυση είναι και βλάβη στον ίδιο τους τον εαυτό. Όλοι πρέπει να έχουμε συνείδηση των συνεπειών των πράξεων μας».

Διαβάστηκε 1994 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή