Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΤΙΡΙΟ ΒΙ.ΠΕ. ΔΡΑΜΑΣ

bipe23092016

 

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ανταποκρινόμενη στη συλλογική προσπάθεια που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, δημιούργησαν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, με τη δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου προσωρινής φύλαξης στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας.

            Η Π.Ε. Δράμας, συνδράμοντας με κάθε δυνατό τρόπο προς την κατεύθυνση αυτή, κυρίως με ίδιους οικονομικούς πόρους και το στελεχιακό δυναμικό της, έκανε κάτω από αντίξοες συνθήκες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσει να διατηρήσει αυτά τα υψηλά στάνταρ που είχαν τεθεί εξαρχής στην Δράμα.

            Σήμερα, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, η Π.Ε. Δράμας χωρίς την οικονομική υποστήριξη του κράτους και με την έλλειψη ιδίων κονδυλίων δεν είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσει όλα όσα είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των προσφύγων.

            Για τους ανωτέρω λόγους, το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε και έλαβε στην δικαιοδοσία του την εν λόγω υπ' αριθμ. 3 διώροφη αποθήκη συνολικού εμβαδού 6.200τ.μ. στην ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Νέας Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων.

            Συνεπώς, η ΠΑΜΘ / ΠΕ Δράμας δε έχει πλέον ουδεμία αρμοδιότητα αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης.

Διαβάστηκε 2273 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή