Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε.

f080920161 f080920162
f080920163

 

 

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε, στην Αίθουσα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Διοικητήριο Δράμας (3ος όροφος), η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε., στην οποία συμμετείχε υψηλό ποσοστό της εταιρικής σύνθεσης.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν διά των νομίμων εκπροσώπων τους: η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης/Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο Δήμος Δράμας, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου, ο Δήμος Προσοτσάνης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Περιφέρειας Α.Μ.Θ., η Ένωση Αγροτικός Συνεταιρισμός (ΕΑΣ) Δράμας, το Επιμελητήριο Δράμας και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Δράμας.

Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος κος Ανάργυρος Πατακάκης και οι λοιποί Μέτοχοι εξήραν το έργο της Αναπτυξιακής Δράμας, η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα ικανό και ευέλικτο εργαλείο με σημαντική συνεισφορά στον τομέα της τοπικής ανάπτυξης και ευχαρίστησαν τον Διευθυντή κο Μανόλη Χατζόπουλο και τα στελέχη της Εταιρείας για τη θετική λειτουργία της Αναπτυξιακής, η οποία έκλεισε 20, και πλέον, χρόνια ζωής και δημιουργικής προσφοράς στο Νομό Δράμας.

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε. κος Ανάργυρος Πατακάκης ενημέρωσε επίσης το σώμα σχετικά με τα εξαιρετικά αποτελέσματα υλοποίησης του τοπικού προγράμματος Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) Νομού Δράμας. Το πρόγραμμα έκλεισε στις 31-12-2015 με τη λήξη της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, με την ολοκλήρωση 24 έργων τοπικών επενδυτών, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.062.603,74€, ενώ 56 επενδυτικά έργα, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 5.475.233,36 €, τα οποία πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, μεταφέρθηκαν στο επόμενο ΠΑΑ 2014-2020 με τη μορφή των ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Έγινε ενημέρωση των Μετόχων για την προετοιμασία της Ομάδας Τοπικής Δράσης αναφορικά με την εκπόνηση του Φακέλου της Β’ φάσης της τοπικής πρότασης για το πρόγραμμα CLLD LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 και τις ενέργειες διαβουλεύσεων που λαμβάνουν χώρα την παρούσα περίοδο στο πλαίσιο της εκπόνησης της στρατηγικής τοπικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν κι εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης κι επικυρώθηκε η σύσταση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας, η οποία συγκροτήθηκε για την αποτελεσματική υλοποίηση του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 1435/14-6-2016 Πρόσκλησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020.

Στην σημερινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε επίσης η νέα σύσταση της Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER καθώς και του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Α.Ε. με την επανεκλογή του κ. Ανάργυρου Πατακάκη στη θέση του Προέδρου.

Κατά την συνεδρίαση ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Α.Ε., ανέφερε πως είναι τιμή για αυτόν η επανεκλογή του στην θέση του προέδρου και η εμπιστοσύνη που δείχνει για ακόμη μία φορά το Δ.Σ. προς το πρόσωπο του.

Ο κ. Πατακάκης τόνισε πως αυτά τα 2 χρόνια ύστερα από πολύ κόπο και δουλεία η Αναπτυξιακή Α.Ε. κατάφερε να ολοκληρώσει πλήθος έργων, να εντάξει σε προγράμματα πολλές επιχειρήσεις του Νομού μας και να ανοίξουν μέσω αυτών αρκετές θέσεις εργασίας.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) CLLD LEADER Νομού Δράμας έχει την κάτωθι σύνθεση:

-       Πρόεδρος ΕΔΠ LEADER:          Ανάργυρος Πατακάκης /Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Δράμας

-    Αντιπρόεδρος ΕΔΠ LEADER:       Στέφανος Γεωργιάδης / Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

-    Γραμματέας ΕΔΠ LEADER:         Άγγελος Σολάκης / Αντιδήμαρχος Δήμου Δράμας

-    Μέλος ΕΔΠ LEADER:                    Ιωάννης Καπαντζάκης / Πρόεδρος ΕΑΣ Δράμας

-    Μέλος ΕΔΠ LEADER:                      Γεώργιος Σαβρίδης / Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΠ και του ΔΣ κος Πατακάκης διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο, την ίδια συνέπεια και μεθοδικότητα ώστε στο μέλλον να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστηκε 2015 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή