Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Δράμας για την αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών Θερινής Περιόδου 2016

foto120820161 foto120820162

 

 

Το σημαντικό θέμα της προστασίας του φυσικού πλούτου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από τις δασικές πυρκαγιές απασχόλησε την έκτακτή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Αυγούστου 2016, στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του κτηρίου της ΠΕ Δράμας.

                Στη σύσκεψη που μετείχαν τα μέλη της Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Δράμας, οι εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες, τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να συμβάλουν στο μέτρο που τους αναλογεί , έτσι ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα όπως οι δύο φωτιές στην περιοχή της Ψιλής Ράχης και στην περιοχή του Μαυροκοδράτου, οι οποίες με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

                Αξίζει να σημειωθεί πως οι συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας είναι στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας υπογράμμισε : «Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, με τον προϊστάμενο Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, κ. Χουβαρδά, καθώς και το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Αντιπύραρχο κ. Κ. Δαδούδη, αποφασίσαμε να κάνουμε άμεσα τη συγκεκριμένη συνεδρίαση για να καταγράψουμε τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί καθώς και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. Από τα στοιχεία που μας έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχουν υπόνοιες για εμπρησμούς και στις δύο περιπτώσεις πυρκαγιών. Σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε παράλληλα ότι η ανοχή της πολιτείας έχει σταματήσει και όλες οι αυτές οι ανεπίτρεπτες συμπεριφορές θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις. Πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή κάποιοι θα καταλάβουν το λάθος τους».

Διαβάστηκε 2135 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή