Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην διημερίδα με θέμα: «Ελληνικό Μάρμαρο: Ανάπτυξη – Εξωστρέφεια – Πολιτισμός», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Δράμας, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Αργύρης Πατακάκης.

Ο κ. Πατακάκης επικεντρώθηκε στην δυναμική και τις προοπτικές του κλάδου, με ιδιαίτερη δραστηριότητα στην περιοχή μας (Δράμα- Καβάλα- Θάσος), μέσα από πλήρως καθετοποιημένες επιχειρήσεις, στον πρωτογενή τομέα (με εκτεταμένες σύγχρονες εξορύξεις), στο δευτερογενή τομέα (με βιομηχανικές μονάδες επεξεργασίας σε ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα) και στον τριτογενή τομέα (εμπόριο εξαγωγές – επενδύσεις μαρμάρων σε μεγάλα project).

Μέσα από την ομιλία του, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, τόνισε την ιδιαιτερότητα του κλάδου, ο οποίος σε περιόδους κρίσης, αποτέλεσε και αποτελεί φωτεινή και ευχάριστη εξαίρεση, ενεργώντας με απόλυτη εξωστρέφεια, αποδίδοντας τεράστια οφέλη στην τοπική κοινωνία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, ο Αντιπεριφερειάρχης, πραγματοποίησε ιδιαίτερη μνεία, στην μακρόχρονη εμπειρία, στην άκαμπτο προσπάθεια και εργατικότητα των στελεχών των επιχειρήσεων καθώς και των ίδιων των επιχειρηματιών, που παρά τις αντιξοότητες επιχειρούν με επιτυχία και δημιουργούν πρόοδο, ανάπτυξη και γενικώς θετικά αποτελέσματα που διαχέονται στο κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει επίσημα στοιχεία που καταδεικνύουν τις τεράστιες εξαγωγικές δυνατότητες, καθώς και την επιτακτική ανάγκη να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία στα νέα αυτά δεδομένα και να απλοποιήσει τις διαδικασίες που αφορούν την έρευνα και τις άδειες λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων ώστε να μην είναι αποτρεπτικό το επενδυτικό περιβάλλον στην χώρα μας.

Διαβάστηκε 2087 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή