Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

230320161 230320162

 

 

Σύσκεψη κατά την οποία συζητήθηκε το σημαντικό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας και που επιτείνεται με την κατάργηση προγενέστερης νομοθεσίας, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι τρείς βουλευτές του Νομού Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και η κα. Χαρά Κεφαλίδου, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας κ. Μιχάλης Μουσμουλίδης καθώς και το μέλος του Δ. Σ του Συλλόγου κα. Κουκοπούλου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν να υπάρξει σχετική ενημέρωση προς τους βουλευτές για τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων, αλλά κυρίως για τα προβλήματα που ανακύπτουν με την κατάργηση από 1ης Μαρτίου των συντάξεων, γεγονός το οποίο φέρνει σε ακόμη δυσκολότερη θέση το ίδρυμα και δυσχεραίνει τη λειτουργία του. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης δήλωσε μεταξύ άλλων «Είχαμε μία πολύ σημαντική συζήτηση παρουσία και των τριών βουλευτών για την άδικη αντιμετώπιση του Ιδρύματος, γιατί πόροι οι οποίοι ήτα καθαρά να διαχειριστούν από το Θεραπευτήριο Δράμας έχουν πάει και έχουν διαχειριστεί από άλλους γειτονικούς Νομούς. Βεβαίως όταν υπάρχει η κάλυψη αυτών των αναγκών είναι και λογικό και δίκαιο να δοθούν χρήματα και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Εδώ όμως στερούμεθα πόρων, στερούμεθα των συγκριτικών πλεονεκτημάτων διότι γινόταν μία πολύ σωστή και πολύ ορθή διαχείριση και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Συζητήθηκε η αυτονόμηση μετά από την εισήγηση του Προέδρου και τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών, αυτό όμως είναι καθαρά θέμα υπουργικής απόφασης. Εμείς όμως είπαμε ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν πως μπορεί να γίνει η καλύτερη διαχείριση έτσι ώστε να μην είναι τα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε μία κατάσταση ομηρίας».

Διαβάστηκε 2221 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή