Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Δελτίο Τύπου Επίσκεψη Γ.Γραμματέα

2203201621 2203201622

 

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κύριο Αργύρη Πατακάκη επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών κύριος Jens Gabbe. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης καθώς και ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Άλκης Παπαδημητρίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διακρατικών συνοριακών δικτύων και είχε ως αντικείμενο συζήτησης τις προτάσεις συνεργασίας που μπορεί να αναπτυχθούν.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που πραγματοποιήθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης υπογράμμισε τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των μελών του φορέα «ΝΕΣΤΟΣ – ΜΕΣΤΑ», στον τομέα της αναπτυξιακής συνεργασίας και τόνισε πως δίκτυα αυτού του είδους μπορούν να δράσουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, δίνοντας στην χώρα μας μία τροχιά προόδου και εξόδου από την σημερινή οικονομική κατάσταση. Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και εξέφρασε την άποψη πως η εμπειρία ρου του κ. Gabbe καθώς και οι προτάσεις του θα παίξουν σημαντικό ρόλο, στην αξιοποίηση των σημαντικών αυτών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιοχών κ. Jens Gabbe, ζήτησε να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή της Δράμας σημειώνοντας πως γνωρίζει τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει την πολύ καλή αναβάθμιση των υποδομών που έχει επιτελεστεί. Ο Γεν. Γραμματέας παρατήρησε πως από την πλευρά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχουν γίνει σημαντικές τομές στην πλήρη και ορθολογική εκμετάλλευση των διασυνοριακών προγραμμάτων όπως αυτό του Interreg. Ταυτόχρονα έγινε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα Leader για το οποίο ο κ. Gabbe σημείωσε ότι βοηθάει στην ανάπτυξη πολλών τομέων και πρότεινε να μελετηθεί και το πρόγραμμα Connecting Europe Facilities, καθώς και ανάλογα προγράμματα στον ενεργειακό και στον τομέα υποδομών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης αναφέρθηκε και στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον φορέα Harz που διαχειρίζεται το ομώνυμο εθνικό πάρκο στη Γερμανία και που η Περιφερειάκη Ενότητα Δράμας έχει ως στόχο την ανάλογη αξιοποίηση του αντίστοιχου φορέα της οροσειράς της Ροδόπης.

Τέλος ο κ. Πατακάκης δώρισε στον κ. Gebbe ένα βιβλίο-λεύκωμα που είναι αφιερωμένο στην περιοχή μας.

Διαβάστηκε 2243 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο τύπου για κτίριο αστυνομίας »

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή