Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις ΠΑΜΘ

Δελτίο Τύπου Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

 

020320161


Στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, υπηρετεί πλέον μόνιμος υπάλληλος, της κατηγορίας Π.Ε. Ιατρών, ειδικότητας Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος. Ο γιατρός αναμένεται να καλύψει ανάγκες τις υπηρεσίας που απορρέουν από το νομοθετικό πλαίσιο και είναι:

  1. 1.Συμμετοχή ως μέλος στις επιτροπές για τον έλεγχο των ιδιωτικών κλινικών, εργαστηρίων, κ.λ.π.
  2. 2.Έλεγχος και παρακολούθηση των τακτικών εξετάσεων των επί αμοιβής εκδιδομένων ατόμων.
  3. 3.Εφαρμογή εμβολιαστικών προγραμμάτων και της «ταξιδιωτικής ιατρικής».
  4. 4.Υλοποίηση προγραμμάτων για την πρόληψη, προάσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας (λοιμώδη νοσήματα, κάπνισμα, κ.λ.π.), σε συνεργασία με τους υπηρετούντες στην υπηρεσία Τ.Ε. Υγιεινολόγους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας).

Με την τοποθέτηση του ιατρού, εκπληρώνεται ένα από τα πάγια αιτήματά της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, που είναι η στελέχωση της από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης πάγιο αίτημα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας είναι και η στελέχωση της και με τις ειδικότητες του Επισκέπτη/τριας ή Νοσηλευτή/τριας και του Κοινωνικού Λειτουργού.

Οι Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε., επιτελούν σημαντικό έργο, ειδικά κατά τις περιόδους κρίσεων, που είναι η προάσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, η οποία επιτυγχάνεται με τη συνεργασία των τριών ειδικοτήτων του Ιατρού, του/της Επισκέπτη/τριας ή Νοσηλευτή/τριας και του Τ.Ε. Υγιεινολόγος (τρίπτυχο Δημόσιας Υγείας).

Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κύριος Αργύρης Πατακάκης έκανε την παρακάτω δήλωση.

"Μετά από ενάμιση χρόνο ταλαιπωρίας και διαδικασιών στη Δημόσια Διοίκηση και στην Αθήνα έχει ολοκληρωθεί πλέον η διαδικασία και έχουμε πλέον μόνιμα πλέον γιατρό στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας που μπορεί να συμβάλει και αυτός ώστε να ελαχιστοποιήσουμε διαδικασίες αλλά και καλύτερους ελέγχους για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εύχομαι καλή συνεργασία και πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία του και θα την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Διαβάστηκε 1983 φορές

Η Ιστοσελίδα είναι σε πιλοτική λειτουργία.

Προσοχή! Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες και είναι συμμορφωμένη σύμφωνα με το GDPR.Συνέχεια στην πλοήγηση σας συνεπάγεται αποδοχή των όρων χρήσης της ιστοσελίδας με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Περισσότερα

Αποδοχή